+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. február 10. szerda, 20:35
Két veterán szupersztárral, egyben lovaggal, igazi angol humorral átitatott videót csinált a brit egészségügyi hatóság, amelyben Michael Caine-t az egekbe magasztalják, Elton John pedig megkapja, hogy töpszli.

A vakcinaellenesség ellen forgatott videót a brit egészségügyi hatóság, a National Health Service (NHS), amely szerdától látható. A videóban a 73 éves Sir Elton John és a 87 éves Sir Michael Caine szerepel – mintha egy oltáspárti reklám próbafelvételén vennének részt.

 

 

Elton Johnt szanaszét szivatják, már a bemutatkozása is előbb túl megjátszott, aztán túl száraz a rendező szerint.

 

Aztán Michael Caine-t utánozva kell bemutatkoznia.

 

Majd Elton John pár mondatban elmondja, mennyire fontos az oltás a koronavírus-járvány visszaszorításához, és hogy mennyire biztonságosak a vakcinák, ez angol humoron túli igazi üzenet.

 

Majd a színészi képességeit cikizik, ahogy eljátssza, hogy megkapta az oltást: „Ez meg mi volt, Elton? – Ez voltam én, ahogy színészkedem – Rendben, vágjuk ki.” Mindezek után még dalra is fakad, de végül a nem sok jót sejtető

 

„oké, Elton, majd kiértesítünk”

 

választ kapja, amire meg is sértődik.

 

Következik Michael Caine, aki, miután megapja az oltást, elmondja, hogy egyáltalán nem fájt neki. „Nem sokan tudják ezt”, mondja nyomatékosan, mire az egekbe dicsérik.

 

„Claire, mondja meg a kis töpszlinek, hogy nem kapta meg a szerepet”,

 

hangzik el még a végén a stáblista alatt.

 

A briteknél egyébként nincs nagy gond az oltásellenességgel, a társadalom 85 százaléka beadatná magának a covid-oltást, ez volt az eredménye egy 2020 szeptemberi felmérésnek.

 

A magyarok körében a KSH legutóbbi, január utolsó hetében végzett felmérése alapján már a válaszadók kétharmada mondja, hogy beoltatná vagy talán beoltatná magát, decemberben még csak az egyharmad állította ezt az IDEA Intézet Azonnalinak készített felmérésében..

 

NYITÓKÉP: NHS-videó, képernyőfotó, Youtube 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan készül a nyitására a rendezvényszektor, ahol általában már hónapokkal előre leszervezik a koncerteket? Szakmabeliekkel jártunk utána!

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás