+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. február 8. hétfő, 12:54
„Kurvára nem akarták”, hogy eljöjjön, de mégis felmondott a véleményrovat lockdownkritikus vezetője.

Közös megállapodással március végén távozik a HVG-től Hont András újságíró, publicista, a lap véleményrovatának vezetője. A hírt a HVG erősítette meg egy hétfő kora délután kiadott sajtóközleményében. A közlemény szerint a publicista március végéig szervezi és szerkeszti rovatát, ezt követően pedig vendégszerzőént publikál majd a lapban.

 

Az Azonnali rögtön fel is hívta a publicistát, hogy megtudjuk, mi a távozásának az oka. Hont közölte: most még van egy másfél hónap átmeneti időszak, ameddig alkalmazásban van a lapnál, „de nincs HVG-ben rejlő oka egyáltalán a távozásának”.

 

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a távozásának van-e köze koronavírus miatti korlátozásokkal kapcsolatos, a magyar sajtóbeli mainstreamtől jelentősen eltérő álláspontjához, miszerint a szigorú lockdown értelmetlen, a svéd modell pedig minimum alulértékelt. A főleg a Facebook-oldalán kifejtett lockdownkritika kapcsán feltett kérdésünkre Hont András azt válaszolta, hogy egyáltalán semmi köze ennek a HVG-től való távozásához.

 

„Én jöttem el, és kurvára nem akarták, hogy eljöjjek” – nyilatkozta az újságíró, aki azt is elmondta, hogy egyelőre semmilyen tervei nincsenek a jövőre nézve.

 

Hont András 1975-ben született Budapesten, jogot és történelmet végzett a PTE-n, illetve a Pázmányon. 1990-ben belépett a Fideszbe, ahol főleg Deutsch Tamás munkáját segítette, közben volt erzsébetvárosi önkormányzati képviselő, 2002-ben pedig a Fidesz erzsébetvárosi polgármester-jelöltje is. A párttal való kapcsolata idővel megromlott, 2007 márciusában ki is zárták.

 

Az ezredforduló óta rendszeresen publikált olyan napi- és hetilapokban, folyóiratokban, mint a Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, továbbá rendszeresen szerepel különféle közéleti rádió- és tévéműsorokban. 2011 óta volt a HVG munkatársa, most pedig az ATV-n futó Öt című talkshow-ban is látható Ceglédi Zoltán, Konok Péter, Puzsér Róbert és Lampé Ágnes mellett.

 

NYITÓKÉP: Hont András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hogyan készül a nyitására a rendezvényszektor, ahol általában már hónapokkal előre leszervezik a koncerteket? Szakmabeliekkel jártunk utána!

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás