+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. február 6. szombat, 17:31
Az angliai Mansfieldben tartott buli felnőtt résztvevőit összesen több, mint 4,5 millió forint értékben büntették meg a rendőrök a járványügyi korlátozások megszegéséért.

Annál drágább szülinapi bulit keveset tartottak mostanában, mint amire csütörtökön került sor az angliai Nottinghamshire megye egyik településén, Mansfieldben. Összesen 24 ember, köztük 10 gyerek gyűlt össze megünnepelni egy kis lakásban, hogy a házigazda gyermeke betöltötte az egyéves kort.

 

Igen ám, csakhogy Nagy-Britanniában jelenleg még a legjobb esetben is legfeljebb hat fő gyűlhet össze különböző háztartásokból, ráadásul az is csak akkor, ha az adott település az ország négyfokozatú zónájából az egyes vagy a kettes, azaz a koronavírus-járvány szempontjából közepes vagy magas kockázatú zónába tartozik. (Az egyre magasabb kockázatú zónákban értelemszerűen egyre szigorúbb korlátozásokat kell betartani.)

 

Na már most Nottinghamshire úgy, ahogy van a legmagasabb kockázatú négyes zónába tartozik,

 

amit a brit közbeszéd csak úgy emleget, hogy ez a „maradj otthon” zóna: az ide tartozó megyékben és településeken csakis a legszükségesebb tevékenységek (például bevásárlás, munkavégzés, egészségügyi vészhelyzet) során lehet elhagyni a lakóhelyet, és ebbe természetesen nem tartozik bele egy szülinapi buli, mégha azt egy egyéves kisbaba tiszteletére is tartják.

 

A babazsúrt a szomszédok jelentették a megyei rendőrségnek, akik a helyszínen

 

több olyan személyt is találtak, akik a majdnem 100 kilométerre lévő, teljesen más megyéhez tartozó és úgyszint négyes zóna alá eső Birminghamből jöttek ünnepelni.

 

 

A rendőrség – a hatályos jogszabályok alapján, amik pont január végén emelték fel az illegális házibulikért kiszabható bírság összegét – a szülinapi zsúr minden felnőtt résztvevőjét 800 angol fontos, átszámolva 325 ezer forintos bírsággal „ajándékozták meg”,

 

az összesen kiszabott bírság így 11 200 fontra, kis híján 4 millió 556 ezer forintra rúgott.

 

Ahogy Steve Cooper helyi rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: kollegái nap mint nap a saját és családjaik egészségét teszik kockára, amikor az ilyen házibulikhoz kivonulnak. „Felhívjuk az összes helyi lakost arra, hogy tartsa be a koronavírusra vonatkozó előírásokat, amelyek mindenki védelmére szolgálnak" – zárta a főkapitány-helyettes.

 

NYITÓKÉP: Solange Cabe / Pixy

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás