+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Petróczi Rafael
2021. február 4. csütörtök, 18:45
Az ifjúsági tagozat elnöke szerint pedig valahogy megoldották volna, hogy odaadják a befolyt összeget a vagyonnyilatkozata szerint „legatyásodott” miniszterelnöknek.

Minden évben eljön a képviselői vagyonnyilatkozatok napvilágra kerülésének pillanata, amikor rácsodálkozhatunk, hogy a politikusaink mennyire gazdagok, és amikor a K-Monitor-féle civil szervezetek rezignáltan újra és újra elmondhatják, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszernek igazából semmi értelme nincsen, hiszen a nyilatkozatok hitelességét a parlamenti képviselőkből álló mentelmi bizottság vizsgálja, ezért ez olyan, mintha „kecskére bíznánk a káposztát”.

 

Azért az egyszeri állampolgár is megtalálhatja a lelki nyugalmát, hiszen nem minden politikus kőgazdag, sőt, Magyarország miniszterelnökénél a legtöbben jobb anyagi helyzetben lehetnek:

 

Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozata szerint ugyanis egyetlen forint megtakarítása sincsen.

 

Cserébe viszont van hiteltartozása, ami a feleségével, Lévai Anikóval közös ingatlanvásárlásuk után keletkezett még 2002-ben – igaz, az eredetileg 20 milliós tartozását csökkentette a miniszterelnök 2020-ban, ami így már csak 2,2 millió forintra rúg.

 

Szóval az ország vezetőjének anyagi helyzete – papíron – cseppet sem rózsás, azonban a Jobbik Ifjúsági Tagozata úgy döntött, segít a szerintük „legatyásodott” miniszterelnöknek. Mint az erről szóló videóban Keresztesy Gergő, a Jobbik IT elnöke elmondta:

 

„Mi eléggé szívünkön viseljük Orbán Viktornak mint honfitársunknak a sorsát, ezért úgy döntöttünk, hogy a mai napon a Karmelitánál egy jótékonysági krumplivásárt fogunk tartani.”

 

Keresztesy egyúttal abbéli reményét is kifejezésre juttatta, hogy ha Orbán látja, hogy ők mennyire próbálnak neki segíteni, akkor talán ő is változtatni fog a politikáján, jobban megbecsülve a választókat.

 

 

Az Azonnali az IT-elnöknél telefonon érdeklődött az akció sikerességéről, azonban az – mint Keresztesytől megtudtuk – teljes kudarccal végződött:

 

a becsületkasszás alapon árusított krumpliért senki nem volt hajlandó fizetni, mert az emberek egyszerűen nem hitték el, hogy a miniszterelnök tényleg ennyire elszegényedett,

 

és rászorul a segítségre. Keresztesy szerint ebből is látszik, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok egy része nagy valószínűséggel nem a valóságot tükrözi. „Egyáltalán nem lepődtünk meg, hogy ennek az akciónak nem lett nagy sikere, nem fűztünk nagy reményeket ahhoz, hogy sok ember lenne, aki Budapest bármely pontján szívesen adakozna Orbán Viktor részére” – tette hozzá az IT-elnök.

 

Azonban ha mégiscsak sikerült volna eladni a krumplikat, az IT valahogy megoldotta volna, hogy az összeget eljuttassák a címzetthez: valószínűleg valamely parlamenti képviselőjüket bízták volna meg a pénz továbbításával.

 

Amennyiben ez sem sikerült volna, úgy az IT-sek jótékonysági célra fordították volna az adományt. Az Azonnali kérdésére Keresztesy azt is elmondta, hogy egyelőre nem tervezik megismételni az akciót a nagyobb siker reményében.

 

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Jövő hétfőtől szerdáig a Sinopharm-vakcinával való oltásra már magunk bejelentkezhetünk, nem kell a háziorvos hívását, mailjét várni.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás