+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2021. február 2. kedd, 10:43
Itt a vége – már Szanyi Tibor pártja is a Bernie Sanders-mémet használja kampányra, így pedig hivatalosan is kijelenthetjük: eddig a pontig volt vicces a mogorván ücsörgő Bernie, innen pedig nincs visszaút.

Szanyi Tibor pártja, az ISZOMM egy egészen szürreális képződmény a magyar politikában: miután a törpepárt saját és ötletei jogán meglehetősen nehezen tud bekerülni a médiába, ezért Szanyiék dadaista-szürrealista-posztmodern taktikával kampányolnak. Ebbe Szanyinak belefér a jobbikos Brenner Kolomán lebránerezése, Horn Gyula politikai örökségének a felvállalása, és az Aranybulla semmiből való előrángatása is az alakuló kongresszuson.

 

Most azonban Szanyi újabb avantgárd húzásával kivégzett egy mémet is – a Joe Biden beiktatásán mogorván, maszkban, kesztyűben ücsörgő Bernie Sanderst, aki igazából bárhol ülhetne a világon.

 

Hogy mit akar mondani a bokszkesztyűt és a Betyársereg-Magyar Gárda-Fradi Security vibe-ot hozó monokróm fekete szettet választó Szanyi?

 

Mármint azon kívül, ami a közleményben szerepel, hogy ő is a „nyitást” szorgalmazza, és ennek bekövetkeztét várja a parlament előtt? A közleményből ez nem derül ki.

 

SZANYI TIBOR ÉS BERNIE SANDERS – EGY MÉM HALÁLA.

 

Az viszont biztos, hogy a Bernie-mém humorfaktorának Szanyi Tibor egy huszárvágással vetett most véget. Jó voltál hozzánk, Bernie-mém, nyugodj békében!

 

NYITÓKÉP: Szanyi Tibor FB / TheWaveFM FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A moldovai Alkotmánybíróság két éven át tartó politikai válság végére tett pontot. Az elnök nyugatbarát pártja vezet, akár egyedül is kormányozhat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás