+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. február 1. hétfő, 11:31
A Mi Hazánk politikusa e-mailben értesítette a rendőrséget, és fotót is mellékelt hozzá, hogy este 8 után kiment futni. A járványügyi szabályok megsértőivel szemben gyorsan és kíméletlenül fellépő rendőrség azt nem tudja elárulni, vizsgálódnak-e az ügyben.

Példás szigorral csap le a rendőrség a kijárási korlátozások megszegőire – lehet olvasni a Metropol cikkében. Egy taxisofőr arról számolt be, hogy

 

két fiatal utasát rögtön azután büntették meg fejenként 60 ezer forintra a fővárosi Blaha Lujza téren, hogy este 8 után kiszálltak a kocsiból,

 

mert nem volt rajtuk maszk és az este 8-kor induló kijárási tilalom alól őket felmentő munkáltatói igazolásuk sem volt. A rendőrök kifejezetten figyelik a taxikat, Ökrös Imre rendőr-főtörzsőrmester az eligazításon közölte is a járőrökkel: vannak, akik taxizással próbálják kijátszani a rendszert.

 

A hatóság kíméletlenül lecsap minden szabályszegőre, a korlátozások bevezetése, november 11. óta 30 ezer ilyen szabálysértési eljárást indítottak, olvasható a cikkben. Képzelhetjük, mi vár arra, aki nemhogy nem rejtegeti a szabálysértést, de

 

maga küldi el e-mailben az erről szóló bizonyítékot a rendőrségnek.

 

Ha a rend éber őrei a taxiból kiszálló fiatalokat fülön csípik, mi várhat az önfeljelentő állampolgárra?

 

Nem tudni: a taxikban az utasok maszkját is figyelő

 

rendőrség egy hete nem képes válaszolni arra a kérdésünkre, hogy a magát feljelentő Mi Hazánk-elnökhelyettes Dúró Dóra szabályszegésével kapcsolatban indult-e bármilyen eljárás, vizsgálódik-e a hatóság, történt-e kihallgatás.

 

A rendőrség sajtóosztályának múlt hétfőn küldtük el kérdéseinket, azóta többszöri sürgetésünkre is csak annyit mondtak, várják a választ. A tényállás nem tűnik bonyolultnak: Dúró a Facebookra is kitett erről egy fotót, amikor január 22-én este 21:43-kor bejelentette, elment futni este 8 után, tiltakozásképp a szerinte értelmetlen este 8 órától kezdődő kijárási korlátozás miatt.

 

 

Ez ugyanis szerinte sok szülő esti testmozgását lehetleníti el, mivel az otthoni teendőikkel sokszor csak este 8-ra végeznek, és így a rendelkezések szerint már nem tudnak kimenni futni egyet.

 

A rendőrség némasága éles kontrasztban áll a budapesti Blaha Lujza téren villámgyorsan megbüntetett taxizó fiatalok keltette képpel.

 

Az állam a kijárási korlátozások megszegőinek az utóbbi napokban igyekezett gyorsan és határozottan üzenni: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón szabálysértési bírságot helyezett kilátásba a február 1-jén tiltakozásul kinyitó éttermeknek, majd péntek este megjelent egy rendeletmódosítás, amely megszigorította a büntetési tételeket: a nyitó bárok, kávézók, kocsmák 1 milliótól 5 millió forintig terjedő pénzbírsággal sújthatóak, továbbá a rendőrség a szabályok első alkalommal történő megszegése esetén hat hónapra, ismételt megszegése esetén pedig egy évre bezáratja a vendéglátóhelyeket kötelezően, mérlegelés lehetősége nélkül.

 

A vasárnapi fővárosi tüntetésen – tudósításunk róla itt olvasható – résztvevőkkel szemben is fellépett a rendőrség, sokakat igazoltattak, a Le az Adók 75 Százalékával Párt Facebook-posztjának tanúsága szerint a pártelnök Ecsenyi Áron testvérét, Ecsenyi Szilárdot pedig 500 ezer forintra bírságolták meg gyűlés tartása miatt, ami szintén tilos november 11. óta.

 

 

NYITÓKÉP: Fortepan / Magyar Rendőr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás