+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István & Vitárius Bence
2021. január 31. vasárnap, 20:01
A koronavírus miatt hónapok óta zárva tartani kényszerülő üzletek kinyitását követelő tüntetést tartottak vasárnap a Hősök terén. De mi lesz a tervezett nyitásból, ha az utolsó pillanatban még szigorúbb szankciókkal fenyegetik a kinyitó vendéglátósokat? Megkérdeztük a szervezőket és a résztvevőket! Videó!
„A kommunisták mindig a fenyegetésből értettek”

 

– kommentálta a tiltakozást szervező Ecsenyi Áron, a libertárius Le az adók 75 százalékával párt elnöke azt, hogy a hétfőre tervezett üzletnyitás előtt pár nappal még szigorúbb szankciókat helyezett kilátásba a kormány a kinyitó vendéglátósoknak: mérlegelés nélkül bezáratják a jogellenesen kinyitó helyeket és a bírságok keretösszegei is emelkednek 1-5 millió forintra.

 

A vasárnapi tüntetést sem tüntetésként hirdették meg, az ugyanis a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben tilos. Egy tüntetésen való részvétel ötezertől ötszázezer forintig terjedő bírsággal szankcionálható. Így is megjelentek néhányszázan, a rendezvényen a rendőrök több embert igazoltattak is.

 

A résztvevőket arról kérdeztük: miért jöttek ki az eseményre és mit gondolnak, mi lesz a tömeges nyitásból a bejelentett szigorítások fényében. Volt, aki azt mondta: nem fenyegetni kellene az embereket, inkább segíteni nekik. Mások szerint túl kevesen jöttek ki tüntetni, így az üzletnyitáshoz sem fűznek nagy reményeket. 

 

Akik ma kijöttek, azok hősök,

 

de pont az a baj Magyarországon, hogy nincs összetartás, nem állnak ki egymásért az emberek – mondta egyikük.

 

Véleménycikk a témában: Bakó Bea Azonnali-főszerkesztő házmesterközönségről és kommunista tempóról.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás