+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 27. szerda, 07:18
Pedig megvolt minden: autóban várakozó bűntárs, beépített ember, pénzszívó porszívó, csak az elhagyott szemüveg és egy szemfüles optikus tett keresztbe.

Cseles rablást eszelt ki egy Németországában dolgozó román állampolgárságú vendégmunkás még 2019-ben, amikor három társával együtt úgy döntött, hogy játékpisztoly és porszívó segítségével kirabolja a németországi Baden-Württemberg tartományi Tauberbischofsheim település egyik szupermarketjének széfjét.

 

A négy elkövető közül ketten behatoltak a szupermarketbe, egyik társuk a helyszín bejárata előtt várakozott autóval, másik társuk meg éppen a szupermarket egyik dolgozója volt,

 

akivel eljátszatták, hogy arra kényszerítik őt, hogy vezesse be a rablókat a szupermarket széfjéhez.

 

A rablók azzal nem számoltak, hogy beépített társuk mellett lesz még egy alkalmazott az üzlethelyiségben, akit kénytelenek voltak így a náluk lévő játékpisztollyal megfenyegetni és egy székhez kötözni.

 

Miután sikeresen eljutottak a széfhez, a 30 éves román állampolgárságú rabló

 

az otthonról hozott porszívójával igyekezett begyűjteni annak tartalmát. Összesen 56 870 eurót (kicsivel több, mint 2 millió forintot) sikerült összeporszívóznia.

 

A rablás után, a két elkövető és az autóban várakozó társuk elhagyták a helyszínt, míg a beépített negyedik társuk riasztotta a rendőrséget.

 

A sebtében távozó rablók azonban elkövettek egy hibát, ugyanis a porszívóval érkező férfi a helyszínen felejtette a szemüvegét, a helyi sajtó szerint pedig

 

a rendőrség emiatt bevont egy helybéli optikust is a nyomozásba, akinek a segítségével sikerült beazonosítani a szemüveg tulajdonosát,

 

majd annak letartóztatása után eljutottak a társaihoz, köztük a beépített szupermarketi dolgozóhoz is. A román állampolgárságú elkövetőt alapfokon 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a német bíróság, ami ellen fellebbezhet, társai tárgyalására a későbbiekben kerül sor.

 

A porszívós rabló az ítélet kihirdetésekor elsírta magát, és azt állította: a pénzre azért volt szüksége, mert drogproblémái miatt tartozásokat halmozott fel, továbbá segíteni szeretettt volna otthon maradt édesanyján, illetve egy repülőjegyet vásárolni, amivel hazautazhatott volna.

 

NYITÓKÉP: Vader Kush / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás