+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 25. hétfő, 18:53
Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 2022-ben.

Évértékelőt tartott a Jobbik elnöke, Jakab Péter, ahol bejelentette:

 

annak a Magyarországnak a megteremtéséért, amit a Jobbik az ellenzéki összefogás pártjaival közösen szeretne megvalósítani, kész miniszterelnök-jelöltként is küzdeni, ha kell.

 

Tulajdonképpen ebben az egy mondatban summázható a 22 perces évértékelés lényege, aminek a maradék 21 és fél percében a Jobbik pártelnöke felmondta a kötelező Fidesz-kritikát (a kormány az Alaptörvényben rögzítette a lopást és tsai), illetve az összefogás és benne a Jobbik dicséretét (hogy például ők szolidaritásra és összefogásra készülnek, ellentétben a Fidesz gyűlöletkeltő politikájával). 

 

 

Ezzel hivatalosan is legalább háromra bővült azoknak a köre, akik beszállnak a miniszterelnök-jelölti versenybe az ellenzéki összefogás oldalán: Jakab Péter mellett korábban

 

+ Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is bejelentette, hogy vállalná a feladatot, illetve 

 

+ a nemrég saját pártot alapított Pálinkás József az Azonnalinak elmondta: ő sem futna el a jelöltség elől.

 

Ezen kívül nagy eséllyel a Momentum részéről Fekete-Győr András is be fog szállni a miniszterelnök-jelölti versenybe, akinek ebbéli szándékát az Azonnali információ szerint a héttagú elnökség is támogatja, és már csupán az erről hivatalosan döntő küldöttgyűlésnek kell rábólintani, hogy hivatalos legyen a pártelnök jelöltsége. Ezen kívül a DK részéről Dobrev Klára is esélyes, hogy elindul, valamint ott van még Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármester is, akit sokan az egyetlen valódi esélyesnek tartanak Orbán Viktor legyőzésére – bár ő azt mondja, „hál' istennek most nem kapacitálják" erre.

 

Egy biztos: az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) megállapodása értelmében az ellenzéknek legkésőbb 2021. október 23-ára ki kell állnia a közös miniszterelnök-jelölttel és a 106 közös egyéni választókerületi jelölttel is.

 

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Pfizer oltása öt vagy csak egy évre jó, de a fertőzésen való átesésnél hosszabb ideig biztosít védelmet, mondta ugyanő.

Rettenetes tsudák estek meg, a Gonosz bélyegével kérkedők ingerlik 's gúnyolják az igazakat.

A frakció után a pártcsaládból való távozás immáron puszta formalitás, írja egyikük.

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás