+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2021. január 23. szombat, 18:25
A vendéglátósoknak végletesen elegük van abból, hogy a kormány gyakorlatilag full leszarja őket, a tökük tele van az ígérgetésekkel. És a vendégeknél is legalább ennyire tele van a répa.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Péntek este bezárták Budapest egyik legnépszerűbb vendéglátó helyét, a Központot, ahová

 

akkora erőkkel vonultak ki a hatóságok, mintha legalábbis terrorcselekmény történt volna.

 

Volt ott mindenki, mint a bálban: rendőr, katona, vadakat terelő juhász, köjálos, meg a tömeg, akik a Központ által meghirdetett elviteles nyitására érkeztek.

 

Történt ugyanis, hogy a Központ-tulajok több hónap zárvatartás, illetve házhozszállítás után összekapták a maradék tartalékait és úgy döntöttek, kinyitják a boltot, hogy személyes átvétellel, elvitelre szolgálják ki a vendégeiket. Nem akkora kunszt ez, hisz ugyanez történik minden nap bármelyik pékségben, vagy az Aldiban, ahol este 6-ra már egymás szájában taposnak az emberek. Az elviteles akciót amúgy péntek délután 3-tól este 7-ig hirdették meg, ám fél 7 magasságában egy szekérderék rendőr szállt ki a Madách térre, ahonnan elzavarták a vásárlókat, a helyet pedig már a platóról leugorva zárták befelé 60 napra, illetve baszkodták meg 500 ezer forintra úgy, mint ablakos tótnak a hanyattesést.

 

Házmesterország mintapolgárai persze farzsebből kapták elő a pátoszt, hogy tüstént feltegyék a kérdést: minek mentek oda? Meg amúgy is, a tömegen egy emberként nem volt maszk, és egyébként is hangoskodtak, ráadásul tuti, hogy drogosok is voltak a tömegben, akik szinte biztos, hogy külföldi zenét hallgatnak, torrenteznek, és elektromos fogkefét használnak.

 

Tény, hogy az esetről készült képek tanúsága szerint akkora tömeg volt a helyszínen, mintha békeidőben lennénk, és úgy tűnik, az is igaz, hogy a vendégek a téren itták az elvitelre vett italokat (minthogy az is igaz, hogy nem egyértelmű, milyen elvitelre árult élelmiszert, mikor és hol lehet közterületen elfogyasztani). Egy ilyen esetben pedig érthető és jogos is, ha kijön a rendőr, felszólítja a tömeget, hogy legyenek szívesek sürgősen elfáradni a picsába, ha már megvették az ételeket, italokat, vagy ha még nem, akkor tartsák egymástól a másfél métert, amiképpen azt Cili néni kérte tőlük szépen.

 

Ehhez képest kivonult egy zászlóaljnyi közeg, és csípőből olyan büntetést szabott ki, hogy minden magyar vendéglátós reflexből nyúlt a Reparonért.

 

Javára szóljon persze a magyar hatóságoknak, hogy nem kivételeznek senkivel, és kíméletlenül lesújtanak minden törvényszegőre, ahogy ezt tették korábban NER-közeli éttermek esetében is (vágókép: nem tették ezt korábban NER-közeli éttermek esetében), és amúgy is minden rendben a Madách téren, ahol zavartalanul lehet sétálgatni anélkül, hogy totálkáron ténfergő herbálosok baszogassák az embereket (vágókép: nem lehet úgy sétálgatni, hogy ne baszogassák totálkáron ténfergő herbálosok az ott sétálgató embereket).

 

Felmerül a kérdés: mire fel volt indokolt ez a kissé eltúlzottnak tűnő hatósági akció? Két dolog ugyanis nagyon világossá vált a péntek estéből.

 

A vendéglátósoknak végletesen elegük van abból, hogy a kormány gyakorlatilag full leszarja őket, a tökük tele van az ígérgetésekkel,

 

aminek következtében minden létező módon kénytelenek félmegoldásokat találni azért, hogy ne dögöljenek bele ebbe a helyzetbe, s aminek hatására egyre nagyobb a szektorban a feszültség. A másik pedig, hogy a vendégeknél is legalább ennyire tele van a répa. A tömeget elnézve ugyanis nyilvánvaló, hogy szeretnék támogatni a törzshelyeiket (ha már a kormány ezt nem teszi meg), és nagyon úgy tűnik, hogy marhára szeretnének már szabadon élni is.

 

Főleg annak tükrében, hogy már van vakcina - viszont látszólag egyáltalán nincs semmiféle terv arra, hogyan kéne beoltatni a lakosságot annak érdekében, hogy végre tovább tudjunk lépni ezen az egész szarságon, s végre nyugodtan meg lehessen inni egy kávét egy étteremben. Ha ugyanis a kormány méltóztatná ráfordítani például a Soros elleni szélmalomharc kampányköltségének felét arra, hogy tájékoztassa a lakosságot az oltásokról, ezzel mérsékelendő a gődényizmus vírussal párhuzamos terjedését is, akkor tán nem kellene kényszermegoldásokkal hazárdírozó kisvállalkozásokat baszogatni egy seregnyi rendőrrel.

 

A szerző DJ és rendezvényszervező is. Olvass még tőle az Azonnalin!

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás