+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

2020 decemberében a Minőségi Újságírás-díjat a zsűri – Dudás Gergely, Weyer Balázs, Nyáry Krisztián, Hermann Irén, Varró Szilvia, Both Vilmos, Veiszer Alinda – döntése értelmében Gulyás Márton kapta a Gajdics Ottóval készített, a Partizán online felületein megjelent stúdióbeszélgetésért. Mint Facebook-oldalukon írják:

 

„A Partizán anyagait illetően az utóbbi hónapokban egyre növekvő számú nevezés érkezik a zsűrihez (ebben a hónapban például a lengyel abortusztilalom elleni tüntetésekről szóló szintén magas minőségű tudósítás is a jelöltek között volt). Ez a díj a Partizán gyors fejlődésének, tartalmi és formai újításainak az elismerése is egyben, a díjazott több hasonló beszélgetésére is jellemző párbeszédre törekvés, riporteri kíváncsiság és újságírói felkészültség mellett.”

 

 

A beérkezett nevezések közül a zsűri három másik munkát is kiemelésre méltónak tartott:

 

+ Techet Péter és Varsányi Bence az Azonnalin Tamás Gáspár Miklóssal folytatott beszélgetésének kiemelésével „a zsűri a lap egész véleményvezér-sorozatának hiánypótló voltát is elismeri”. Itt olvashatjátok vissza az összes, Varsányi Bence által koordinált interjút, itt meg azt, hogy miért pont azokkal interjúztunk, akikkel. Külön izgalmas amúgy, hogy a győztes partizános Gajdics-interjúhoz egy picit talán ez az interjúsorozatunk is hozzájárult: Gulyás Márton az elején ugyanis egy olyan ajándékot nyújt át a kormánymédia feketeöves megmondóemberének – konkrétan az egyik rendszerváltás-korabeli írását –, amiről nálunk olvasta, hogy Gajdicsnak ha az meglenne, egyszer tuti bekereteztetné. Gulyás be is kereteztette neki. Így tehát külön örülünk Gulyás Márton és a Partizán sikerének.

 

+ Kálnoki Kis Attila Zsiga Melinda kick-box bajnokkal készült beszélgetése a 24.hu-n a sportolói sors társadalmi hátterének érzékeny bemutatásával nyerte el a zsűri elismerését.

 

+ A Forbes Magyarország magazin a 100 legértékesebb magyar tulajdonú cégről készült összeállítása módszertani alaposságával és fegyelmezett kutatómunkával, a száraz adatok élvezhető, átlátható tálalásával érdemelte ki a figyelmet, írja a zsűri.

 

Jó olvasást hozzájuk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás