+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. január 20. szerda, 13:24
Egyhónapos szünet után megújul és visszatér az Azonnali podcastja, a Helyzet – új formátummal, logóval és tartalommal. Tartsatok velünk!

Utoljára 2020. december 18-án, közvetlenül az ünnepek előtt jelentkezett új résszel az Azonnali podcastja, a Helyzet Galavits Patrikkal. Azóta hallgatásba burkolóztunk, ez pedig nem véletlen: Patrikkal ugyanis decemberben elváltak egymástól útjaink (sok sikert a Forbes-nál!), nekünk pedig arról kellett döntenünk, folytassuk-e az általa elindított podcastet, és ha igen, milyen formában.

 

Arra jutottunk, hogy

 

a Helyzetet nem engedjük el. Sőt!

 

A podcastunk indulása óta sokmindenki megfordult a Minőségi Újságírás-díj zsűrije által is többször kiemelt Helyzetben: volt itt az Index akkori főszerkesztő-helyettesétől kezdve Deutsch TamásonParragh Lászlón és Dúró Dórán át SZFE-ügyúj pártjukat bejelentők, szlovákiai és szerbiai helyszíni riportvitákat kiváltó Székelyföld-megfejtés, de Patrik még Abaújkérre is elment, hogy utánajárjon, milyen élet vár az ottani gyerekekre Iványi Gáborék iskolái nélkül. És ez csak pár az eddigi 47 adás közül.

 

A Helyzet most viszont megújul. A podcastban

 

azokat igyekszünk most előtérbe helyezni, akiket a koronavírus-járvány háttérbe szorított: zenészeket, színészeket, művészeket,

 

de azért egész biztosan megfordulnak majd nálunk politikusok és elemzők is, ha szerintünk lenne mit mondaniuk.

 

Az új Helyzet két blokkból fog állni, néha háromból.

 

+ A Pörgető nevű blokkban szerintünk fontos, releváns közéleti témákat járunk körbe, riport vagy rövid beszélgetés formájában. A Pörgetőt Szűcs Donát szerkeszti, de itt mindenféle szerepekben találkozhattok majd más azonnalis újságírókkal is.

 

+ A Helyzet minden adásában hozunk nektek egy-egy interjút a magyar kultúra olyan bugyraiból, amik a hallgatóinknak talán kevésbé ismertek, mégis érdekesek lehetnek. Lesznek itt korszakalkotó zenészek, lesz nemzetközi szinten szupersztárnak számító magyar tetoválóművész, írók és költők, de reményeink szerint sportolók, hegedűművészek, divattervezők is. Az interjúkat Ágoston Dániel készíti. Disclaimer: Dani egyik sapkájában a Dürer Kert munkatársa, a másikban DJ, a harmadikban pedig az Azonnalinak dolgozik.

 

+ A Happy Finish nevű blokk nem minden epizód végén lesz ott. Itt dalpremiereket, rövid mixeket, mindenféle boldogságot hozó hanganyagokat hozunk majd nektek az interjúalanyainktól.

 

A podcasttal kapcsolatos visszajelzéseiteket, ötleteiteket a hello kukac azonnali pont hu emailcímre várjuk majd, mert a hallgatók véleményére minden körülmények között kíváncsiak vagyunk.

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

Egy amerikai középiskolai fúvószenekarban megvalósított megoldás kétségtelenül kényelmetlen, de az igazgató szerint a gyerekek legalább
újra együtt zenélhetnek.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás