+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2021. január 15. péntek, 13:41
A cégóriás elnöke és az egyik leányvállalat igazgatója is személyes okokra hivatkozott a cég közleményei szerint.
Li Zhiming, a Sinopharm nevű kínai állami gyógyszeripari óriáscég elnöke kedden távozott az igazgatóságból

 

írja a CNBC a vállalat közleményére hivatkozva. Ugyancsak kedden távozott az igazgatói posztról a Sinopharm egyik leányvállalata, a China National Medicines Corp. vezetője, Li Hui. 

 

A Sinofpharm-elnök lemondásának ténye a cég hongkongi tőzsdére eljuttatott közleményéből derült ki – ott jegyzik a Sinopharm részvényeit –, a leányvállalat igazgatójának távozása pedig egy másik közleményből derül ki a CNBC szerint. 

 

A lemondás hátterében mindkét esetben személyes okok állnak a közlemények szerint.

 

Hogy a két vezető lemondásának lehetett-e köze a koronavírus elleni vakcina kifejlesztésében végzett munkájukhoz, arra a közleményben nincs utalás, a CNBC az erre vonatkozó kérdéseire pedig még nem kapott választ.

 

A Sinopharm koronavírus elleni vakcináját a kínai hatóságok december végén engedélyezték, miután a harmadik fázisú klinikai teszt 79 százalékos hatékonyságúnak mutatták. A BBC összefoglalója szerint a vakcinát elkezdték az Egyesült Arab Emírségekben is használni, ahol korábban a harmadik fázisú klinikai teszten már 86 százalékos hatékonyságúnak mérték. A Sinopharm vakcinájával oltanak Peruban is; a dél-amerikai országban viszont egy időre felfüggesztették az oltást, mert az egyik beoltottnál súlyos mellékhatások jelentkeztek; a felfüggesztést azonban később feloldották.

 

Ez az a kínai vakcina, aminek a megvásárlásáról már Magyarország is megállapodott a Sinopharmmal

 

derült ki a csütörtöki Kormányinfón. Azonban ahhoz, hogy elkezdhessék használni Magyarországon is, az NNK-nak még be kell vizsgálnia és engedélyeztetnie kell a vakcinát.

 

NYITÓKÉP: CGNT Russian / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szabadságpárti Herbert Kickl „egészségügyi apartheidnek“ nevezte Izrael sikeres oltási politikáját.

Az országot irányító. Abdel Fattah el-Sziszi altábornagy amúgy brutális katonai rezsimje 2013-ben puccsal vette el a hatalmat az Izrael- ellenes és antiszemita Muszlim Testvériségtől, most eltökélte, hogy a zsidóságról is oktatni fogja a fiatalokat.

Az EP-beli szavazás ugyan titkos lesz, de az Azonnali utánajárt, hogyan fognak szavazni a magyar EP-képviselők.

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás