+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 14. csütörtök, 18:40
Nem csak az infrastruktúrában keletkeztek károk, a kiesett gazdasági bevételeket is megsínylette a spanyol főváros. Kemény január volt ez nekik, és csak jövő hétre mondanak enyhülést.

Jose Luis Martinez Almeida egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a Filomena névre keresztelt hóvihar milyen mertékű kárt okozott eddig a spanyol fővárosban. A jobboldali madridi főpolgármester számvetése szerint a hóvihar közel 

 

1,4 milliárd eurós, azaz 504 milliárd forintos kárt okozott eddig Madridnak, ide értve a gazdasági bevételek kiesését, valamint a spanyol főváros infrastruktúrájában keletkezett károkat is.

 

 

Spanyolországban, főleg a főváros környékén még csütörtökön is rendkívüli nehézségeket okozott a múlt hét végén kitört hóvihar, amit egy még nagyobb fagyhullán követett azóta. A Filomena névre keresztelt hóvihart az elmúlt 50 év legnagyobb hóviharának tartják az országban: Madridban számos utca még mindig teljes blokád alatt van, főleg azért, mert

 

a lehulló nagy mennyiségű havat nem sikerült idejében eltakarítani, a havazást követő hirtelen lehűlés pedig teljesen lefagyaszotta a gigahavat, amit így még nehezebb eltakarítani.

 

Szerda estére a spanyol fővárosban mínusz 12 fok alá sülyedt a hőmérséklet, a meteorológiai előrejelzések szerint pedig csak jövő hét közepére várható enyhülés.

 

 

A spanyol fővárosban már múlt pénteken felfüggesztették a légiforgalmat vasárnapig a rossz látási viszonyok miatt, és mivel már a hétvégén is közel fél méter mély hó esett, a fővárosi tömegközlekedés nagy részét is kénytelenek voltak felfüggeszteni.

 

A hóviharnak és a fagynak már több halálos áldozata is van, a hó eltakarítása érdekében a spanyol hadsereget is bevetették, de a hóvihar a madridi egészségügyi dolgozók életét is megkeserítette, akik közül sokan az autóval járhatatlanná vált utak és a tömegközlekedési eszközök felfüggesztése miatt gyalog voltak kénytelenek eljutni a munkahelyükre. Ők ugye nem maradhatnak otthon.

 

NYITÓKÉP: Jose Luis Martinez Almeida / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás