Pórázon vezette barátját, hogy elmehessen a lockdown alatt is sétálni

Szerző: Techet Péter
2021.01.12. 14:14

A kanadai Québec tartomány egy kisvárosában pórázon „sétáltatta“ meg egy nő az élettársát. Abban bíztak, hogy amit a kutyások megtehetnek a lockdown alatt, az nekik is szabad lehet. Azonban büntetést kellett fizetniük.

Pórázon vezette barátját, hogy elmehessen a lockdown alatt is sétálni

Amint arról a Journal de Montréal beszámolt: a québeci Sherbrooke városában egy nő sajátos módon akarta megkerülni azt a szabályozást, hogy este 8 után csak meghatározott indokokkal, azaz például kutyát sétáltatni, lehet elhagyni a lakást. A francianyelvű kanadai Québec tartományban szombaton vezettek be a kínai koronavírus miatt a kemény lockdownt, ennek értelmében este 8 és hajnali 5 között nem lehet az utcán tartózkodni.

Lehet-e kutyába venni a barátunkat?

Sherbrooke városban azonban egy helyi lakos az élettársával úgy indult el este sétálni, hogy a férfire pórázt rakott.

A pórázt fogta is, ennyiben valóban hasonlóan a kutyásokhoz a nő is mondhatta: a barátját hozta le sétáltatni.

A rendőrök, akik azonban igazoltatták a párt, nem fogadták el a magyarázatot, mondván: a lockdown-rendelet értelmében csak házi állatok sétáltatása számít méltányolható kivételnek, egy ember pedig nem tekinthető házi állatnak akkor sem, ha pórázon sétáltatják. A huszas években járó nő azonban

azt bizonygatta a rendőröknek, hogy a barátja kutya.

A kérdésre ugyanis, hogy miért tartózkodik még este 9-kor is az utcán, azt mondta: „sétáltatom a kutyámat“. A rendőrök nem fogadták el azonban ezt az értelmezést, ezért a fiatal nőnek 1500 kanadai dollárt (350 ezer forintot) kell büntetésként fizetnie.

Nem tartanák be a lockdownt

Amint a kanadai La Voix de l´Est napilap írta: a nő bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a büntetést, és megígérte, hogy minden este el fogja vinni pórázon sétáltatni a barátját. Második tettenérés esetén a büntetés összege már 6000 kanadai dollár (1 400 000 forint) lesz.

A városban hétfőn történt egy másik szabályszegés is. Egy részeg autóst kaptak el a rendőrök, aki szintén a lockdown alatt szeretett volna autózgatni a fiával. Azt mondta: meg akarta csak mutatni a gyereknek, milyen kihaltan a város. Azonban nem csak a lockdownt sértették meg, de az alkoholszonda a megengedett légalkohol-koncentráció háromszorosát mutatta ki. Az egész autózás neki is aztán 1500 kanadai dollárjába került.

NYITÓKÉP: Airedales being the cool terriers they are: The King of Terriers / Armscliffe, Wiki

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek