+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. január 12. kedd, 14:14
A kanadai Québec tartomány egy kisvárosában pórázon „sétáltatta“ meg egy nő az élettársát. Abban bíztak, hogy amit a kutyások megtehetnek a lockdown alatt, az nekik is szabad lehet. Azonban büntetést kellett fizetniük.

Amint arról a Journal de Montréal beszámolt: a québeci Sherbrooke városában egy nő sajátos módon akarta megkerülni azt a szabályozást, hogy este 8 után csak meghatározott indokokkal, azaz például kutyát sétáltatni, lehet elhagyni a lakást. A francianyelvű kanadai Québec tartományban szombaton vezettek be a kínai koronavírus miatt a kemény lockdownt, ennek értelmében este 8 és hajnali 5 között nem lehet az utcán tartózkodni.

 

Lehet-e kutyába venni a barátunkat?

 

Sherbrooke városban azonban egy helyi lakos az élettársával úgy indult el este sétálni, hogy a férfire pórázt rakott.

 

A pórázt fogta is, ennyiben valóban hasonlóan a kutyásokhoz a nő is mondhatta: a barátját hozta le sétáltatni.

 

A rendőrök, akik azonban igazoltatták a párt, nem fogadták el a magyarázatot, mondván: a lockdown-rendelet értelmében csak házi állatok sétáltatása számít méltányolható kivételnek, egy ember pedig nem tekinthető házi állatnak akkor sem, ha pórázon sétáltatják. A huszas években járó nő azonban

 

azt bizonygatta a rendőröknek, hogy a barátja kutya.

 

A kérdésre ugyanis, hogy miért tartózkodik még este 9-kor is az utcán, azt mondta: „sétáltatom a kutyámat“. A rendőrök nem fogadták el azonban ezt az értelmezést, ezért a fiatal nőnek 1500 kanadai dollárt (350 ezer forintot) kell büntetésként fizetnie.

 

Nem tartanák be a lockdownt

 

Amint a kanadai La Voix de l´Est napilap írta: a nő bejelentette, hogy nem hajlandó kifizetni a büntetést, és megígérte, hogy minden este el fogja vinni pórázon sétáltatni a barátját. Második tettenérés esetén a büntetés összege már 6000 kanadai dollár (1 400 000 forint) lesz.

 

A városban hétfőn történt egy másik szabályszegés is. Egy részeg autóst kaptak el a rendőrök, aki szintén a lockdown alatt szeretett volna autózgatni a fiával. Azt mondta: meg akarta csak mutatni a gyereknek, milyen kihaltan a város. Azonban nem csak a lockdownt sértették meg, de az alkoholszonda a megengedett légalkohol-koncentráció háromszorosát mutatta ki. Az egész autózás neki is aztán 1500 kanadai dollárjába került.

 

NYITÓKÉP: Airedales being the cool terriers they are: The King of Terriers / Armscliffe, Wiki

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A bölcsődéket egyelőre nyitva hagyják, de lehet, hogy később bezárják. A virágboltok csak nőnap után zárnak, míg az élethez nem szükséges szolgáltatások már hétfőtől.

Szakszervezeti sikerrel zárult a kedd óta tartó határozatlan idejű sztrájk a makói gumigyárban.

A magyar külügyminiszter a szlovák állampolgársági törvényről is tárgyalt egy szlovákiai magyar parlamenti képviselővel Révkomáromban, erre vár Szlovákia magyarázatot.

Eddig csak a politikusok kritizálták a brexit miatt kialakult különleges helyzetet Észak-Írországban, most már egységpárti fegyveresek is kifejezik a nemtetszésüket.

Mindent megpróbált a derék Orbán, de nem lehet segíteni annak, a' ki maga is nem akarja.

Az IDEA Intézet kutatása szerint egy most vasárnapi választáson 39 százalékot kapna az ellenzék, a Fidesz-KDNP csak 36-ot. Az ellenzék legnépszerűbb pártja a DK, a Jobbik pedig már megelőzte a Momentumot.

A járványhelyzett miatti csonka kormányinfón kiderült az is, hogy az egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az új szolgálati jogviszonyt, és hogy az uniós tagállamok elfogadhatják egymás vakcinaútleveleit.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás