+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 12. kedd, 17:47
Korábban már többször is nekifutott, de útközben mindig letartóztatták és pszichiátriai kezelés alá kényszertették. Márciusban indulna, de még szereznie kell egy fehér lovat.

A kelet-szibériai Jakutszk városból ismételten útra kel Moszkvában Alekszandr Gabisev sámán, hogy az orosz fővárosba érve kísérletet tegyen Vlagyimir Putyin orosz államfő

 

exorcizálására és a hatalomból történő eltávolítására.

 

A szibériai sámán már korábban többszőr is nekivágott gyalog a moszkvai útjának, de eddig soha nem sikerült eljutnia oda, ellenben most már lóháton próbálkozik, ha talál magának egy fehéret márciusig.

 

 

A sámán egy YouTube-ra feltöltött hangüzenetében fejti ki, hogy miként tervezi végrehajtani legújabb moszkvai újtát. Úgy tervezi, először a 602 kilométerre lévő Irkutszk városába utazik, ahol összesereglenek majd hívei, akik autóval követik őt egészen Moszkváig, miközben ő maga egy fehér ló hátán közelíti meg az orosz fővárost.

 

A tervek szerint a csapat Irkutszkból először a körülbelül 1700 kilométerre lévő Altaj hegységig vándorol, majd onnan vágnak neki az Urál-hegységnek, onnan pedig – a sámán YouTube-on elhangzó szavai szerint – 

 

„már csak egy köpésre van Moszkva”.

 

Gabisev márciusban tervez újból útra kelni.

 

A sámán a saját küldetésére egyfajta „keresztes hadjáratként” tekint: 2019 tavaszán is azért akart Moszkvába jutni, hogy exorcizálja az orosz államfőt, azaz kiűzze belőle a gonoszt.

 

A sámánt akkor az orosz hatóságok letartóztatták és a bíróság pszichiátriai kezelés alá vetette. 2019 decemberében aztán megint a közösségi médiában jelentette be, hogy Moszkvába készül, ugyancsak emiatt, de akkor a hatóságok már az elindulása előtt közbeléptek és pénzbírsággal sújtották.

 

2020 márciusában aztán ismételten megkísérelt eljutni Moszkvába, ekkor már a követői és a lova is kísérte volna az úton, de a hatóságok májusban ismételten letartóztatták és megint egy pszichiátriai intézetben találta magát. A sámán két hónapot töltött kényszerből egy pszichiátria falai között,

 

egy orosz emberjogi csoport pedig emiatt politikai fogollyá is nyilvánította.

 

A sámán most is azért igyekszik Moszkvába, hogy exorcista szertartást hajtson végre Vlagyimir Putyinon, akit a közösségi médiában több alkalommal is „démonnak” nevezett. Alekszandr Gabisev valamiért fontosnak tartja, hogy útját az orosz fővárosba egy fehér ló hátán tegye meg, amit elmondása szerint még nem talált meg, de márciusig rá fog lelni.

 

Azt egyelőre megtippelni sem lehet, hogy Gabisev idén eljut-e egyáltalán Moszkvába, de annyi már bizonyos, hogy sem a hatóságok, sem pedig az emberjogi szervezetek előtt nem ismeretlen a neve. Amikor korábban pszichiátriai kezelés alá vetették, több orosz emberjogi szervezet is felszólalt az érdekében. A sámán a közösségi médiában is aktív, van Instagram-oldala, hangüzeneteit pedig rendszeresen feltöltik a YouTube-ra is, főleg a követői, mivel a saját YouTube-csatornája már megszűnt.

 

NYITÓKÉP: Alexander Gabyshev Free Now / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás