+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 11. hétfő, 18:30
Túl könnyű lett az a videójáték, ahol egyszerűen csak a tavalyi évet kell túlélni, és semmi mást. Persze ettől függetlenül veszettül szórakoztató és jó nosztalgiaforrás, már persze ha van egyáltalán kedvünk hozza.

Mindazok számára, akiknek az ereszcsatornán menekülő Szájer-videójáték meghozta a kedvét a retró stílusú, egyszerű, de rendkívül vicces szórakoztató játékok játszására, azoknak van egy jó hírünk!

 

Ugyanis megjelent a 2020 GAME, amiben csak simán túl kell élned 2020-at, miközben olyan akadályokkal kell szembenézned, amikkel az elmúlt év során találkozhattál,

 

ha szerencséd van, akkor némelyikkel csak a híradásokból itt, az Azonnalin.

 

A játékmenet végtelenül egyszerű.

 

1. A karaktereddel kell végigfutnod egy egyenes pályán, közben pedig egy ausztrál erdőtűzből kell kimentened egy kis koalát, ügyelve arra, hogy te se válj a lángok martalékává (ehhez egyszerűen át kell ugranod a tüzet).

 

ANNYI MINDEN VOLT TAVALY, HOGY ALIG EMLÉKSZÜNK AZ AUSZTRÁL ERDŐTÜZEKRE.

 

2. Ezután a szembejövő koronavírusokat jelképező kis vírusgombóckákat kell kikerülnöd, közben emberek fején átugrálva eljutnod a bevásárlóközpontba, hogy elegendő vécépapírt halmozz fel, amire szükséged is lesz a karantén alatt.

 

MIND ATTÓL TARTOTTUNK, HOGY VÉCÉPAPÍR NÉLKÜL MARADUNK 2020-BAN, EZÉRT TERMÉSZETESEN EZ SEM MARADHATOTT KI A JÁTÉKBÓL.

 

3. A karantént követően versenyezhetsz Donald Trumppal és Joe Bidennel az USA elnöki székéért, persze neked esélyed sincs utolérni őket. Ha ezzel megvagy, a védőoltást magadhoz véve lövöldözhetsz a rád támadó koronavírusokra, és már túl is élted a tavalyi évet, jöhet a tűzijáték.

 

HAJSZA A FEHÉR HÁZÉRT! NEKED TERMÉSZETESEN ESÉLYED SINCS A JÁTÉKBAN AZ ELNÖKI SZÉKRE, DE 2020 JOE BIDEN ÉS DONALD TRUMP MIATT IS EMLÉKEZETES MARAD.

 

Szóval igen, akik a Cyperpunk 2077 miatt panaszkodnak, bizonyára újra felfedezik, hogy az első Super Mario és Wolfenstein óta milyen sokat fejlődött a videójátékok képi és cselekményvilága. A 2020 GAME-et rosszabb esetben is három perc alatt végig lehet játszani, és az is biztos, hogy egyetlen billentyűzet sem fog összetörni azért, mert bizonyos feladatokat nehezen lehet teljesíteni.

 

MIUTÁN ELÉRED A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINÁT, MÁR NEM CSAK KIKERÜLNI TUDOD A SZEMBEJÖVŐ VÍRUSOKAT, HANEM EGYENESEN LŐHETSZ IS RÁJUK.

 

A játék a maga módján eléggé megúszós, tehát számtalanszor újra lehet kezdeni, nincsenek idegesítő következmények, még ha mondjuk elkapjuk a vírust, akkor sem kell elölről kezdeni a játékot, csupán az előző feladat végétől kell folytatni.

 

2020 azért sok minden volt, de ilyen megúszós évnek semmiképpen sem lehet nevezni.

 

Természetesen a játék végén azt is megtudjuk, hogy a videojátékot egy Max nevezetű személy hozta össze egyedül, és fél évet dolgozott rajta. Max arra kér mindenkit, hogy aki szeretné, adományokkal támogassa a munkáját. Ki tudja? Ha a fejlesztő kap elég pénzt, akkor a játék továbbfejlesztett változatában már a fehéroroszországi tüntetéseken is ki lehet majd kerülni a rendőrök gumibotját, esetleg a Black Lives Matter-tüntetéseken is lesz majd feladatunk, mert a játék jelenlegi változatában eléggé megúszósra sikeredett ezt a témát érinteni,

 

egy falra felfújt George Floyd-graffitivel letudta a fejlesztő az egészet.

 

Nem tudni, hogy a fejlesztő részéről szándékos-e, de a játékban egy bizonyos idő után már nem lehet visszafele, azaz balra menni (ugyanúgy, ahogy a régi Super Mario-játékokban sem lehetett, kivéve a régi rossz vicc szerint Chuck Norrisnak), de hát ki is szeretne visszamenni a tavalyi évbe, mikor az előttünk álló év még annyi mindent tartogat számunkra.

 

2021? REMÉLJÜK, NEM.

 

Az egész játékban mindenesetre az a legjobb, hogy egyetlenegy célja van csupán: túlélni 2020-at minél gyorsabban. Nem lehet pénzt gyűjteni, nem lehet szintet lépni, se meggazdagodni, se másokat tönkretenni. Egyszerűen csak túl kell élned, gyorsan, ahogy talán a való életben is akartad.

 

NYITÓKÉP: 2020 GAME

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

1991. január 17-én vette kezdetét a hidegháborút követő évek egyik legnagyobb nemzetközi konfliktusa, az Öböl-háború, ami megágyazott a 21. századi baljós folyamatoknak is.

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás