+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. január 7. csütörtök, 19:00
Bill Gates már lehet, hogy be sem éri a két nábobot. Bezos elszegényedni látszik idén, Musk meg lassan egy igazi Dagobert bácsi lesz.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója és vezetője lett a világ leggazdagabb embere azt követően, hogy a Tesla részvényei csütörtökön 5 százalékos emelkedést mutattak. Így Musk vagyona 9,3 milliárd dollárral nőtt, és elérte a 190 milliárd dollárt. Ezzel szemben az eddigi csúcstartó Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának csupán 2,7 milliárd dollárral nőtt csütörtökön a vagyona, így az 187 milliárd dollár jelenleg.

 

A harmadik helyen Bill Gates nagyon le van maradva a két nábob mögött, ő csupán 132 milliárd dollárt fölött őrködik.

 

Elon Musk november végén hagyta maga mögött Bill Gates Microsoft-alapítót a világ leggazdagabb embereinek listáján, és került fel a második helyre, de a vagyona már azóta is nettó 53 milliárd dollárral nőtt.

 

A 2021-es év eddig inkább Musknak kedvezett: a Tesla részvényei ez alatt a pár nap alatt csak idén 11 milliárd dollárral növelték meg Elon Musk vagyonát. Az Amazon ezt nem mondhatja el magáról január első hetében, ugyanis év eleje óta a részvényeik 4 százalékos esést produkáltak tavaly december első hetéhez képest.

 

Bezos egyébként a mostani visszaesését annak is köszönheti, hogy tavaly elvált feleségétől MacKenzie Scott-tól, és válásukkor

 

lemondott 19,7 millió részvényéről a volt felesége javára,

 

akivel együtt alapították az Amazont 1994-ben. Bezos továbbá jótékonysági felajánlásként is adott és adományozott el részvényeket a múltban, míg Musk soha nem tett ilyent a Tesla részvényeivel.

 

NYITÓKÉP: Elon Musk Quotes & News / Facebook 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás