+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 5. kedd, 08:34
Leszek Miller ezer palack #leszekmiller-es feliratú kézfertőtlenítővel parádézik az Európai Parlamentben.

Azt is mondhatnánk, tulajdonképpen várható volt, hogy a koronavírus-járvány vizuálisan is meg fogja szülni a maga politikai marketingtermékeit: nos, az előzetes várakozásokat Leszek Miller, a lengyelek Horn Gyulája teljesítette be, aki

 

saját nevével felcímkézve, #leszekmiller felirattal ellátott kézfertőtlenítővel grasszál az Európai Parlament folyosóin.

 

CSAK HOGY SENKINEK NE LEGYENEK KÉTSÉGEI: A #LESZEKMILLER ALÁ AZÉRT ODAÍRATTA AZ EP-KÉPVISELŐ, HOGY Ő EGY EP-KÉPVISELŐ. FORRÁS: A POLITICO BRÜSSZELI HÍRLEVELE

 

Mint azt a politikai pályafutását a hatvanas években a kommunistáknál kezdő, országát végül miniszterelnökként a maga alapította Baloldali Demokratikus Szövetség (SLD) élén az Unióba bevezető, tavaly májusban pedig európai parlamenti képviselővé választott politikus a Politico brüsszeli hírlevelének elmondta: ezzel is szeretné emlékeztetni az embereket, hogy kezeink tisztántartása az egyik legfontosabb preventív intézkedés a koronavírus-fertőzés ellen.

 

Mint az a Politico hírleveléből kiderül,

 

limitált kiadásról van szó: összesen ezer palack Leszek Miller-es kézfertőtlenítőt rendelt meg az európai parlamenti képviselő egy lengyel gyártótól.

 

A volt szocialista kormányfő egyébként nincs egyedül az ilyesfajta marketingakciókkal, Magyarországon is találni példát hasonlóra: a közel hatezer fős, Pest megyei Tápiószelén az addig regnáló, független polgármester, Kovács Ferenc a saját arcképével ellátott söröket osztogatott a 2019-es önkormányzati kampányban, alatta a felirattal: „Hallgass a szívedre… Szavazz a Ferire!” Igaz, hiába, mert a tápiószeleiek inkább mást szavaztak meg polgármesternek.

 

A kézfertőtlenítőjével parádézó Leszek Millernek sem jönne rosszul, ha inkább erről beszélnének a lengyelek, mintsem arról, hogy 17 másik politikus és híresség mellett őt is soron kívül beoltották egy varsói klinikán a koronavírus elleni vakcinával – miközben a lengyel oltási terv szerint még csupán az egészségügyi dolgozók kaphatnák azt meg. A klinika indoklása szerint a 18 közéleti személyiség egy oltáspárti kampány nagykövetei lettek volna, ezért adták be nekik az oltást – ez azonban nem akadályozta meg, hogy országos botrány legyen az ügyből, amit egyébként pont Leszek Miller robbantott ki azzal, hogy Twitter-oldalára posztolta az oltásról szóló dokumentumokat.

 

Leszek Millerrel egyébként már az Azonnalinak is meggyűlt a baja: a 2019-es európai parlamenti választás után készítettünk volna interjút a nagy múltú politikussal, aki azonban megsértődött és elrohant az interjú helyszínéről, amikor kollegáink a kommunista múltjáról akarták kérdezni. Ezt követően abba azért belement az akkor frissen megválasztott MEP, hogy írásban válaszoljon a kérdéseinkre: ezt és a kirohanás előtti párbeszédet itt tudod elolvasni.

 

NYITÓKÉP: Leszek Miller / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás