Erős földrengés volt Horvátországban, Magyarországon is érezni lehetett

Szerző: Vass Csaba
2020.12.29. 13:14

Többek között Pécsen és Budapesten is érezték azt az erős földrengést, ami kedd délben rázta meg Horvátországot. Déli szomszédunknál volt, ahol a házak szó szerint imbolyogtak. Te éreztél valamit az egészből?

Erős földrengés volt Horvátországban, Magyarországon is érezni lehetett

Kedden 12 óra 20 perckor a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. Egy zágrábi hírportál beszámolójára hivatkozva azt írja a Telex, hogy 

a földrengés az ország középső részén található Petrinja város közelében, 10 kilométer mélyen következett be.

A lap szerint a Petrinjától 50 kilóméterre található Zágrábban mintegy 20 másodpercig rengett a föld, és több épület is megrongálódott.

Az Index.hr hírportál percenként frissíti a Zágrábi történéseket, a 13 óráig közzétett fényképeken az látszik, hogy a földrengésnek sérültjei is vannak, akiket mentővel kórházba kellett szállítani. A portál arról is beszámol, hogy az ország több területén is volt, ahol „a házak szó szerint imbolyogtak”. A horvát fővárosban folyamatosan érkeznek a bejelentések a földrengés okozta károkról, a hatóságok arra kérték az embereket, hogy hagyják el a lakóházaikat és menjenek ki a szabadba.

Petrinja belvárosában rengeteg épület rongálódott meg a földrengés következtében, erről egy helybéli tett közzé videófelvételt a Twitteren:

A földrengést többen Magyarország területén is érezték, köztük a szerkesztőségünk egy tagja és több budapesti olvasónk is. A horvát határhoz közelebbi Pécsen volt olyan, akinek külön oda kellett sietni a komódon lévő karácsonyfájához, hogy az le ne essen onnan, de

tudunk olyan pécsi könyvesboltról is, ahol potyogtak a könyvek a polcokról.

Az Index.hr folyamatosan frissülő cikke szerint a földrengést hazánk mellett Csehországban, Bosznia-Hercegovinában,Németországban, Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is érezték.

NYITÓKÉP: Seb Starcevic / Twitter

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek