+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. december 29. kedd, 13:14
Többek között Pécsen és Budapesten is érezték azt az erős földrengést, ami kedd délben rázta meg Horvátországot. Déli szomszédunknál volt, ahol a házak szó szerint imbolyogtak. Te éreztél valamit az egészből?

Kedden 12 óra 20 perckor a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. Egy zágrábi hírportál beszámolójára hivatkozva azt írja a Telex, hogy 

 

a földrengés az ország középső részén található Petrinja város közelében, 10 kilométer mélyen következett be.

 

A lap szerint a Petrinjától 50 kilóméterre található Zágrábban mintegy 20 másodpercig rengett a föld, és több épület is megrongálódott.

 

Az Index.hr hírportál percenként frissíti a Zágrábi történéseket, a 13 óráig közzétett fényképeken az látszik, hogy a földrengésnek sérültjei is vannak, akiket mentővel kórházba kellett szállítani. A portál arról is beszámol, hogy az ország több területén is volt, ahol „a házak szó szerint imbolyogtak”. A horvát fővárosban folyamatosan érkeznek a bejelentések a földrengés okozta károkról, a hatóságok arra kérték az embereket, hogy hagyják el a lakóházaikat és menjenek ki a szabadba.

 

Petrinja belvárosában rengeteg épület rongálódott meg a földrengés következtében, erről egy helybéli tett közzé videófelvételt a Twitteren:

 

 

A földrengést többen Magyarország területén is érezték, köztük a szerkesztőségünk egy tagja és több budapesti olvasónk is. A horvát határhoz közelebbi Pécsen volt olyan, akinek külön oda kellett sietni a komódon lévő karácsonyfájához, hogy az le ne essen onnan, de

 

tudunk olyan pécsi könyvesboltról is, ahol potyogtak a könyvek a polcokról.

 

Az Index.hr folyamatosan frissülő cikke szerint a földrengést hazánk mellett Csehországban, Bosznia-Hercegovinában,Németországban, Olaszországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Szerbiában és Romániában is érezték.

 

NYITÓKÉP: Seb Starcevic / Twitter

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás