+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. december 23. szerda, 08:08
Az ajándékozásra már régóta rosszul tekintünk, hiszen a legfontosabb nem a tárgy, hanem a gondolat, amit jelképez. Idén új telefon helyett gitárra, új előfizetés helyett pedig gitártanárra költsünk!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Az ajándékozással a legnagyobb probléma, hogy sokszor nem tudjuk, hogy milyen tárgynak örülne leginkább a megajándékozott fél, így az ajándék sorsa gyakran a visszaváltás lesz, vagy esetleg a fiókba kerül.

 

Mi lenne, ha idén felesleges kacatok helyett élményt vagy tudást ajándékoznánk szeretteinknek?

 

A zenét nemcsak hallgatni jó, hanem művelni is, így idén karácsonykor tökéletes ajándék lehet egy gitár vagy ukulele az olyan családtagnak vagy barátnak, aki már régóta mondogatja, hogy milyen jó lenne megtanulni egy hangszeren.

 

Szerencsére az internetnek hála sok olyan videót találni, amivel az alapok könnyen elsajátíthatók, de aki komolyabban szeretné venni a dolgot, az ne bízza a véletlenre, és iratkozzon be egy tanárhoz: az eleinte csak Debrecenben, de már Budapesten, Cegléden, sőt, még Marosvásárhelyen is működő Rocksuli erre remek lehetőséget ad. Itt az éneklésen kívül nemcsak gitáron vagy basszusgitáron, de akár ütős-, fúvós- vagy vonóshangszeren, esetleg billentyűzni is megtanulhat az ember, korosztálytól függetlenül.

 

A Rocksuli tanárai a koronavírus-járványra tekintettel online is adnak órákat, de ha valaki inkább személyesen tanulna, annak sem kell aggódnia: a foglalkozások eleve egyénileg történnek hetente egyszer, így könnyen betartható a megfelelő védőtávolság.

 

Maga az oktatás is egyénre szabott, így mindenki a saját, kényelmes tempójában haladhat,

 

és a tudás mellett a zenélés szeretetét is elsajátíthatja. Elképzelhető, hogy valakinek pár foglalkozás is elég, hogy megtanuljon eljátszani egy Jimi Hendrix-szólót – de elég kitartással bárki eljuthat idáig. Mindenesetre a Rocksuli tanárai abban nyújtanak segítséget, hogy a közösen lefektetett célokat szépen-lassan, de mindenki elérje.

 

A zene öröménél csak a zenélés öröme jobb, és ha valaki régóta szeretne megtanulni hangszeren játszani, akkor sokat nem is kell gondolkodnunk, hogy idén mi legyen számára a karácsonyi ajándék.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Pfizer oltása öt vagy csak egy évre jó, de a fertőzésen való átesésnél hosszabb ideig biztosít védelmet, mondta ugyanő.

Rettenetes tsudák estek meg, a Gonosz bélyegével kérkedők ingerlik 's gúnyolják az igazakat.

A frakció után a pártcsaládból való távozás immáron puszta formalitás, írja egyikük.

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás