+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. december 18. péntek, 12:43
A leköszönő amerikai elnök állítólag gúnyt űzött Atlantic Cityből, így a város aukcióra bocsátja lepusztult kaszinójának lerombolási jogát.

2021 januárjában le fogják rombolni Donald Trump egyik régi, mára elhagyatottan álló kaszinóját a New Jersey állambeli Atlantic Cityben, és

 

ha eleget fizetsz érte, akár te is megnyomhatod a robbantás indítógombját!


Történt ugyanis, hogy miután Trump 2009-ben elvitte a pénzét a térségből, azt nyilatkozta, hogy „sok pénzt csinált, majd lelépett”.

 

A város polgármestere, Marty Small szerint ezzel a megszólalásával gúnyt űzött Atlantic Cityből, így

 

az épület egyébként is időszerű lerombolásából aukciót csinálnak:

 

a legtöbb pénzt kínáló saját maga nyomhatja meg a robbantást elindító gombot. A polgármester reményei szerint több mint egymillió dollárért fog elkelni a lehetőség a befolyó összeget pedig egy gyerekeknek iskola utáni és nyári programokat szervező klubnak adományozzák majd.

 

A Trump Plaza kaszinó 1984-ben nyitotta meg kapuit, és 2014-ben zárt be, azóta pedig javíthatatlan állapotba került, ezért jövő év január 29-re ütemezték a lerombolását.

 

Trump kaszinója fénykorában népszerű hely volt a kaszinóiról és sétányáról híres Atlantic Cityben, és

 

sok rangos bokszmérkőzésnek is helyt adott az épület, amiket Trump is előszeretettel látogatott.

 

A pénzért rombolás egyébként egyre népszerűbb a világon, Budapesten is számos „rombolószoba” vagy dühöngő létezik, ahol egy meghatározott összegért különböző tárgyakat verhetnek szét a feszültségüket levezetni vágyók.

 

 

NYITÓKÉP: A Trump Plaza 2003-ban. Tom in NYC / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás