+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. december 18. péntek, 08:10
Sokak szerint a könyv a legjobb ajándék, de mást is találsz a Klauzál téri könyvesboltban, ahonnan még az utolsó pillanatban is beszerezhetsz egy menő ajándékot.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Mindenki ismer olyan művészetrajongót, akinek a bibliofília az alapbetegsége. Ha a szeretteid között is van ilyen, és még nem vettél neki ajándékot, akkor irány a Klauzál13

 

Belső-Erzsébetvárosban, a Klauzál téren található bolt a főleg művészeti albumokban utazó magyar Vince Kiadó egyik hivatalos könyvesboltja.

 

Ha a magyar fotó, iparművészet vagy építészet témakörében keresel csinos albumokat,

 

a Klauzál13-ban megtalálod őket, de ha a világhírű Taschen kiadó valamelyik kötetével villognál a fa alatt, akkor is jó helyen jársz. 

 

A Klauzál13-ban ráadásul nemcsak a Taschen köteteinek magyar kiadásait találod meg (amiket szintén a Vince ad ki), hanem

 

az eredeti Taschen-példányokból is széles választék vár:

 

a vékony füzetektől a középkori krónika méretű óriásokig, az antik művészeti albumoktól a klasszikus és kortárs erotikus fotóművészetet bemutató kötetekig terjed a kínálat.

 

Ha pedig nem könyvet vennél, karácsonyig a galériaként is működő könyvesboltban

 

magyar tervezők design termékeit is beszerezheted

 

a porcelánszobroktól kezdve a táskákon, hátizsákokon, fa- és kerámia ékszereken át egészen a hímzett képekig. 

 

 

A boltnak van még egy érdekessége: zsidósággal kapcsolatos és judaisztika témájú könyvekből is széles a kínálat, így akkor is megtalálod a számításod, ha nem karácsonyra, hanem hanukára keresel ajándékot.

 

Már csak pár nap van hátra; ha nem megúszós ajándékra hajtasz, a Klauzál13-ban biztos találsz valami szuper meglepetést, ráadásul ha itt vásárolsz, egy magyar kiadót és a magyar designereket is támogatod. 

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A német Zöldek hétfőn döntik el: Baerbockkal vagy Habeckkel lesz-e esélyük az ország történetében először zöld kancellárt adni. Vajon kit és mit támogatnak a két magyar zöldpártnál? Megkérdeztük.

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás