+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Új számmal jelentkezett Dé:Nash, a mélymagyar perszónába bújva alkotó rapper.

 

Dé:Nash korábban rappelt már a V4-ekről és a CSOK-ról, de keresztes háborút is vívott már Soros György ellen, legutóbb egy sportkocsiból nyilazott hátra, most pedig

 

új dalában a Meseország mindenkié-ügy kapcsán „buzdít” könyvégetésre.

 

A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv azután repült a sikerlisták élére, hogy a mihazánkos Dúró Dóra ledarálta egy példányát. Ezután volt olyan könyváruház, ahol már egészen korán bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

 

 

A Tékozló Fiú és a Hízlalt Borjúz közreműködésével született nótában az „LMBTQ-mesekönyvön” kívül jó pár ismert magyar művet is célkeresztbe vesznek Dé:Nashék, például A Pál utcai fiúkat és Fekete István Vukját, amiben a szerző a dal szerint „a Simabőrű ellen hergel”.

 

A dalban elmondott történet szerint éppen máglya készül a nemkívánatos művekből, és mindenkinek ezt javasolják a normalitás jegyében:

 

„Ha libernyák írót látsz otthon a polcodon, annak testvér ne kegyelmezz, / mert ahol könyveket égetnek el, ott végül erkölcsi rend lesz”

 

Jó szórakozást!

 

 

NYITÓKÉP: Dé:Nash / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás