+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. december 17. csütörtök, 10:08
Nem rakétákkal, nem fegyverekkel, nem légvédelmi rendszerekkel, hanem valami sokkal édesebbel.

Szokásos év végi találkozójukra gyűltek össze a NATO tagállamok nagykövetei szerdán Brüsszelben, ahol nem mindennapi ajándékkal lepte meg őket Mircea Geoană, az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének főtitkár-helyettese.

 

A tagállamok nagykövetei

 

a NATO saját mézét kapták karácsonyi ajándékba a főtitkár-helyettestől,

 

aki szerint – mint az a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben szerepel – ez azért még koránt sem jelenti azt,

 

hogy „jövő évtől tej és méz lesz minden”.

 

Ez a szólásmondás egyébként talán legjobban a magyar „nem lesz kolbászból a kerítés” mondás román megfelelője (Mircea Geoană ugyanis egy titkárhelyettesé avanzsálódott egykori román szociáldemokrata politikus, aki megpróbálkozott az elnökválasztáson is 2009-ben, és már Trump előtt jóval megtudhatta, milyen érzés az, mikor bejelented a győzelmedet, majd kiderül, hogy mégsem te nyertél). A tej és méz hasonlata  Bibliai eredetű, a Kánaánt, az ígéret földjét nevezik a zsidó-keresztény hagyományban a tejjel-mézzel folyó országnak.

 

Miere produsă la NATO! Nu e o glumă, este producția realizată de peste 90.000 de albine în stupii din campusul NATO din...

Közzétette: Mircea Geoana – 2020. december 16., szerda

 

De honnan is jön a méz?

 

A főtitkár-helyettes beszámolójából kiderül, hogy tavasz óta a brüsszeli NATO Parancsnokság három méhkasnak és 90 ezer méhnek ad otthont egy projekt keretén belül, melynek célja a Politico lap szerint, hogy a brüsszeli parancsnokság környékét környezetbarátabbá tegyék, ezáltal is támogatva a biológiai sokszínűséget.

 

Szereksztőségünk egyébként próbálta elérni Magyarország Állandó NATO Képviseletét Brüsszelben, hogy Nagy Zoltán nagykövet, állandó képviselőtől megtudjuk, valóban annyira finom-e a NATO méze, mint ahogyan azt a főtitkár-helyettes a Facebook-posztjában állítja. Azonban mint kiderült, Nagy Zoltán csütörtöktől szabadságon van, úgyhogy muszáj lesz beérnünk Mircea Geoană beszámolójával, aki szerint a NATO méze

 

„teljesen bió és nagyon finom”.

 

NYITÓKÉP: Mircea Geoană / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatai április 19-től nyitnak.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás