+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2020. december 11. péntek, 08:01
Minek személytelen, tömeggyártott bizsukat venni, amikor 3D nyomtatással akár egyedi ajándékot is adhatunk szeretteinknek? Kulcstartótól kezdve maketten át a hasznos, apróbb alkatrészekig szinte bármit!

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Ugyan a karácsonyról mindenkinek a töltött káposzta és az ajándékok jutnak az eszébe, elméletileg nem ezt ünnepeljük karácsonykor. Azonban mint ahogy életünk majdnem mindegyik része, ez az ünnep is elkommercializálódott.

 

A koronavírus-járvány talán mindannyiunknak megmutatta, hogy az életben vannak fontosabb dolgok a legújabb telefonnál, és a javak helyett sokkal többet ér az együtt töltött idő, vagy a személyre szabott, kedves kis meglepetések.

 

Ezért is lehet idén jó alternatíva, ha a zokni-tusfürdő, esetleg a gyerekeknek vásárolt drága játékok helyett valami sokkal személyesebbet adunk ajándékba:

 

például egy személyre szabott kis ajándékot.

 

Ebben segíthet a kecskeméti 3Dreams, akik 3D-nyomtatóval készítenek mindenféle apróságot: ahogy az oldalukon látni, nyomtattak már kis dísztárgyakat, de apróbb alkatrészeket és maketteket is készítettek már.

 

Ha megkeressük őket, és van kapacitásuk, akkor akár nekünk is elkészítenek bármilyen egyedi ajándékot – ez már csak azért is jó, mert

 

a felesleges kacatok helyett tényleg valami olyat adhatunk szeretteinknek, ami teljesen egyedi, és igényeinknek megfelelően személyes is lehet.

 

Ha idén te is inkább valami személyesebbet adnál ajándékba, de nincs meg a kézügyességed vagy a technológiád ahhoz, hogy ilyesmit készíts, vedd fel velük a kapcsolatot, és közösen kitaláljátok, hogy mi legyen a meglepetés!

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az orosz cég így biztosan nem vehet részt a dukovany-i atomerőmű bővítésében. Szombaton Csehország 18 orosz diplomatát utasított ki az országból.

Szilágyi György Jobbik-alelnököt indítják Jakab Péterék az előválasztáson a Budapest 14. választókerületben, ahol az előző két parlamenti választáson a Fidesz jelöltje nyert.

Az Európai Bizottság német elnöke protokollhibát vétett, amikor a kabinetfőnökével utasíttatta vissza az ukrán elnök meghívását Kijevbe.

Elszabadult a képregényboom Magyarországon, tele vagyunk jobbnál jobb címekkel: ötöt ajánlunk a klasszikusoktól Harari világmegfejtéséig!

Budapest a költségvetéséből egymilliárd forintot különített el arra, hogy a politikusok helyett a városlakók dönthessék el, hogy mit fejlesszenek ebből a pénzből. De mire akarják költeni az adóforintokat a budapestiek?

Az elmúlt egy hónapban adták be az eddigi összes covid elleni oltás 58 százalékát, de ez nem egységesen oszlik el a világon. Mutatjuk, hogyan áll az oltásokkal Közép-Európa!

Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtóinformációk szerint az FPÖ elnökével azt tervezte, hogy a szélsőjobboldali pártra cseréli le a Zöldeket a kormányban. Az FPÖ-frakció akadályozta ezt meg.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás