3D nyomtatással a szebb karácsonyért! Adventi naptár #11

2020.12.11. 08:01

Minek személytelen, tömeggyártott bizsukat venni, amikor 3D nyomtatással akár egyedi ajándékot is adhatunk szeretteinknek? Kulcstartótól kezdve maketten át a hasznos, apróbb alkatrészekig szinte bármit!

3D nyomtatással a szebb karácsonyért! Adventi naptár #11

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

Ugyan a karácsonyról mindenkinek a töltött káposzta és az ajándékok jutnak az eszébe, elméletileg nem ezt ünnepeljük karácsonykor. Azonban mint ahogy életünk majdnem mindegyik része, ez az ünnep is elkommercializálódott.

A koronavírus-járvány talán mindannyiunknak megmutatta, hogy az életben vannak fontosabb dolgok a legújabb telefonnál, és a javak helyett sokkal többet ér az együtt töltött idő, vagy a személyre szabott, kedves kis meglepetések.

Ezért is lehet idén jó alternatíva, ha a zokni-tusfürdő, esetleg a gyerekeknek vásárolt drága játékok helyett valami sokkal személyesebbet adunk ajándékba:

például egy személyre szabott kis ajándékot.

Ebben segíthet a kecskeméti 3Dreams, akik 3D-nyomtatóval készítenek mindenféle apróságot: ahogy az oldalukon látni, nyomtattak már kis dísztárgyakat, de apróbb alkatrészeket és maketteket is készítettek már.

Ha megkeressük őket, és van kapacitásuk, akkor akár nekünk is elkészítenek bármilyen egyedi ajándékot – ez már csak azért is jó, mert

a felesleges kacatok helyett tényleg valami olyat adhatunk szeretteinknek, ami teljesen egyedi, és igényeinknek megfelelően személyes is lehet.

Ha idén te is inkább valami személyesebbet adnál ajándékba, de nincs meg a kézügyességed vagy a technológiád ahhoz, hogy ilyesmit készíts, vedd fel velük a kapcsolatot, és közösen kitaláljátok, hogy mi legyen a meglepetés!

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek