+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Petra
2020. december 8. kedd, 08:48
Nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni, magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

A covidos kijárási korlátozások egyik legegyértelműbb következménye az lett, hogy mindenki baromi sokat van otthon. Ha pedig sokat vagyunk otthon, akkor előbb-utóbb elkezdünk azon agyalni,

 

hogyan lehetne az otthonunk – ami most egyben a munkahelyünk, kocsmánk, éttermünk és mozink –kényelmesebb és hangulatosabb.

 

Nyilván mindenki más szintről indul. Van, aki netflixes sorozatok segítségével szivárványszínűre rendezi a ruháit a szekrényben, és olyan is, aki csak addig jut el, hogy vesz egy egyszerűen gondozható szobanövényt vagy pár illatgyertyát. Bárhol is álljunk ezen a skálán, soha ilyen jó alkalom nem volt még arra, hogy lakberendezési cuccokat ajándékozzunk.

 

Szerencsére

 

nemcsak az egész decemberben zsúfolásig telt IKEA-ban lehet jó lakberendezési kiegészítőket venni – magyar készítők is praktikus, hasznos és szép dolgokat kínálnak nekünk.

 

Wertán Sára – akinek amúgy van szuper fenntartható lakberendezéssel és háztartásvezetéssel foglalkozó Instagram-oldala is – olyan hazai keramikusok, textilművesek, kisiparosok termékeit válogatta össze a webshopján, akik minőségi anyagokból csinálnak szép, divatos, tartós holmikat, és közben arra is figyelnek, hogy az előállításuk a lehető legkisebb környezetterheléssel járjon. 

 

Személyes kedvencem az Ott Anna által tervezett ex libris pecsét. Könyvgyűjtőknek, könyvmolyoknak és pózerkedős bölcsészeknek is tökéletes ajándék. Ha valami kevésbé személyeset, de annál hasznosabbat szeretnél, vannak puha, természetes anyagú takarók netflixezéshez, bekuckózáshoz vagy a reggeli Zoom-meeting előtti gyors ágyazáshoz.

 

A weboldalon és Sára instáján többet is olvashatsz a termékek készítőiről, és sokszor vannak jótékonysági akciók is, amikor egy-egy termék megvásárlásával valamilyen jó ügyet támogathatsz.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás