Menő berendezési tárgyak rongyokból. Azonnalis adventi naptár #6

Szerző: Bakó Bea
2020.12.06. 14:23

Színes párnák, puffok, szőnyegek: ha ilyesmit ajándékoznál, felejtsd el az áruházakat.

Menő berendezési tárgyak rongyokból. Azonnalis adventi naptár #6

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

Karácsonykor sokan bosszankodnak, hogy valakitől már megint csúnya/felesleges/sokadik pulcsit/zoknit/sapkát kaptak, amik aztán elsuvasztódnak valamelyik szekrény mélyén, és végül úgyis csak a ruhaipar által kitermelt rengeteg szemét mennyiségét növelik.

Mindez azonban nem feltétlenül szemét, lehet alapanyag is.

A pécsi Retextilnél először összegyűjtik a használt ruhákat, majd azokat felvagdosva előbb fonalat csavarnak belőlük, abból pedig szövéssel, horgolással egy csomó dolgot készítenek: párnát, szőnyeget, ülőalkalmatosságokat, de még sapkát is. Ilyeneket

A pécsi Szabadkikötő kocsmában egy külön retextil-játszósarkot is berendeztek, ha arra jársz, érdemes próbálni, de a retextilesek csináltak már dizájnt az Ozora fesztivál nagyszínpadjához is. Ha kipróbálnád, milyen egy süppedős retextil puffban elterülve majszolni a bejglit a fa alatt, csekkold a honlapot.

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek