+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2020. december 3. csütörtök, 07:17
Kávébab, kávéfőzők minden formában, kefék, filterek és tamperek: ebben a szegedi webshopban van minden, amire egy kávéőrültnek szüksége lehet.

Amazon nélküli karácsonyt, mondják ott, ahol van Amazon. Nálunk még nincs. Ezért mi azt mondjuk: olyan karácsonyt, amiben olyan hazai cégeknél költünk, akik noha nagyon értékes dolgokat állítanak elő, megszenvedik a koronavírus-válságot. Minden nap egy jó tipp!

 

Aki szereti a kávét, de közben magyar termelőket akar támogatni, annak meglehetősen nehéz dolga van – elvégre a Mátrában vagy mondjuk Tokajban a kávécserje kevésbé kedveli a klímát, mint például Etiópiában vagy az Andok lejtőin. A nyers kávébab termesztésén túl a kávé csészébe kerüléséhez számos olyan dologra van szükség, amit Magyarországon is kiválóan be lehet szerezni. A kávébabot például meg kell pörkölni, meg kell őrölni, és valahogy italt is kell készíteni belőle. A szegedi AVX webshopja ehhez ad a kezünkbe saját fejlesztésű eszközöket.

 

Az AVX Facebook-oldala alapból egy kincs: a kávé iránt érdeklődőknek kötelező a feliratkozás, de bármilyen gépek vagy gasztronómia iránt érdeklődő embernek példaértékű lehet az a lelkesedés és precizitás, amivel a szegedi kávésok a saját termékpalettájukhoz állnak. A hozzájuk beérkező termékeket folyamatosan tesztelik, a kávékat kóstolják, és erről részletesen be is számolnak. A saját fejlesztésű espressogépük fejlesztéséhez kommentben várják az ötleteket, a jó és kivitelezhető ötleteket kávégéppel jutalmazzák.

 

Már úgy is régen volt tesztelés az oldalunkon, így itt az ideje, hogy újra lehessen ilyenekről olvasni. A hamarosan...

Posted by AVX CAFÉ on Saturday, October 31, 2020

 

És hogy mit vegyünk, ha arra járunk? Kezdetnek egy kézi kávéőrlő és egy pontos mérleg pont megteszi, már ezzel nagyon fel tudjuk dobni az otthoni kotyogóst (ami egyébként szintén beszerezhető náluk). Aki pedig nagyon komolyan gondolja a dolgot, az akár egy karos espressogépre és a hozzá tartozó kiegészítőkre is beruházhat. Ár/érték arányban az AVX-es kütyüknél nehéz lesz jobbat találni. Ja, és persze ha éppen csak kávébabra van szükség, akkor is inkább az AVX, mint az Omnia vagy a Tchibo a sarki CBA-ból.

 

GRAFIKA: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás