+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2020. december 2. szerda, 09:06
Szájer József minden bizonnyal nem volt tapasztalt partiarc. Arra még a nyugatló hanyaton is kijönnek a zsekák, ha 25 férfi ordítva reszel az ablakban, miközben bömböl a kéróból az olcsó, lakossági techno.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Először is ott, hogy karriert épített egy olyan pártban, amely menet közben népnemzetivé konzerváldott, ő pedig hasonult a céghez, amelyet alapított. Ott is elrontotta, hogy gránitszilárdságú Alaptörvényt írt, hogy a kormányt védte az Európai Parlamentben, hogy önmagával meghasonulva továbbgörgetett a híreken, mikor nyílt buzizásba kezdett a kormánya.

 

Abban ugye semmi meglepő nem lenne, ha egy liberális párt EP-képviselője járna meleg orgiára, ahol úgy hever a kokain az asztalon, mint Moszkvában a hó.

 

Ez legfeljebb csak kellemetlen lenne.

 

Én tényleg nem értem, hogy 2020-ban mi fertelem van abban, ha valaki narkózik. Jó, nyilván attól fertelem, mert a kispolgári prűdség, illetve a keresztény-konzervatív értékek nem ismerik el, hogy a kokain, meg az eksztázis tabletta ugyanúgy narkó, mint a bor, amit Jézus fakasztott a halból, meg a kenyérből. Amely történetből amúgy logikusan következik, hogy ha képes volt Jézus borrá változtatni a halottakat, akkor kokainná is tudta volna varázsolni a vizet.

 

Na, de hol rontotta el Szájer József, mielőtt még hanyatt-homlok lemászott volna az ereszcsatornán? Például ott, hogy mindenki tudja, világjárvány idején házibuliba nem megyünk csak úgy ukmukfuck. Sőt, eleve ott rontotta el, hogy nem válogatta meg rendesen a haverokat Brüsszelben.

 

Egy talpraesettebb partiarc ugyanis van annyira dörzsölt, hogy tudja,

 

még a nyugatló hanyaton is kijönnek a zsekák, ha 25 férfi ordítva reszel az ablakban, miközben bömböl a kéróból az olcsó, lakossági techno.

 

Mert amennyire itthon felnyom minket a Teri néni a hangos tuctuc zene miatt, ugyanúgy Belgiumban is megteszi ezt Estelle néni – legfeljebb nem 20 percen belül. Ráadásul illegális házibulira ott egy rakás kiéhezett Airbnb a külvárosban, ahol tán kevesebben is laknak, és bizonyosan lehet találni olyan házat közöttük, ahol senkit nem zavar a tesztoszterontól hangos üzekedés.

 

Szájer József minden bizonnyal nem volt tapasztalt partiarc.

 

És rendes haverja sem volt, akiben megbízhatott volna. Mondjuk egy régi motoros politikustól elvárná az ember, hogy rafkósabb legyen, de hát mégsem élhet az ember állandó paranoiában.

 

De, ha már egyszer úgy van vele az ember, hogy ni dieu, ni maître, ráadásul on ne fait pas d’omelette sans casser des œufs, és ha buli, akkor ne mondhassuk már anyánknak, hogy hiába vajúdott, hát szervál magának némi kábót is, hogy könnyebben hulljanak a gátlások. Mindez végtére is

 

szinte logikus, mivel Belgiumban egy idő után biztos marha unalmas lehet állandóan sörtől részegnek lenni.

 

Szóval nagylelkűen beszerzi az ember a drogot (diplomataként hagyományosan amúgy sem gyanús az ilyesmi, ugye), beteszi a táskájába, beszabadul a buliba, hogy „na mi van, csicskák”, kivágja az asztalra mindazt, ami van, majd kakaóra tekeri az erősítőt, hadd bőgjön Darude-tól a Sandstorm.

 

Aztán hirtelen megjelennek a rendőrök. Kész a baj. Mit csinál ilyenkor egy lefelé félmeztelen, guvadt szemű EP-képviselő, akinek enyhén seggszagú a lehelete? Hát biztosan nem ugrik ki az ablakon, hogy lemásszon az ereszen. Senki nem csinál ilyen hülyeséget, ha már elmúlt 16 éves. Pláne nem úgy, hogy viszi magával a hátizsákját, benne a dugi droggal, ami alighanem az afterpartyra lett félretéve.

 

Mondhatta volna például, hogy diplomáciai rendezvényt tartanak, aminek protokolljával és szokásrendszerével nyilvánvalóan nincsenek tisztában a biztosurak.

 

Vagy azt, hogy családi összejövetel van, ahol nagy a kulturális keveredés. Persze a legbölcsebb az lett volna, ha felhúzza a nadrágot, elhajítja magától a drogot, megvárja, amíg leigazoltatják a rendőrök, majd a diplomáciai mentességre hivatkozva felhívja este a főnit, hogy volt némi para, úgyhogy telefonálni kéne párat.

 

Ehhez képest most

 

itt állunk, letolt gatyával ereszkedve az ereszről, egy megírt Alaptörvénnyel, benne keresztényi értékekkel és dús konzervatív hagyományokkal. Itt állunk lemondva, kiröhögve, és még egy rágót se kaptunk.

 

Mármint engem ez annyira nem érint, de ha kereszténykonzervatív lennék, most biztosan így éreznék. 

 

Mindenesetre bízzunk benne, hogy a magyar nép végre észhez tér és levonja a következtetéseket a történtekből: orgiát csak alapos szervezéssel szabad rendezni, fideszes párttagkönyv nélkül, lehetőleg nem azt óbégatva közben, hogy „konzervatív értékrend”.

 

Olvasnál még Ágoston Dánieltől? Itt megteheted! Vitáznál vele? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

Ebből nyáron akár óriási káosz is lehet: minden egyes EU-tagállam maga döntheti el, hogy elfogadja-e az EMA-engedéllyel nem rendelkező vakcinákat.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás