+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. november 27. péntek, 12:18
Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól a Vokskabin új tesztje!

Fontosnak tartod a környezetvédelmet? Vagy csak elgondolkodnál olyan zöld kérdéseken, amik eddig nem biztos, hogy eszedbe jutottak? Akkor az Andrássy Egyetem, a Netpol és a német külügyminisztérium közös projektje,

 

a Vokskabin pont neked készítette a legújabb tesztjét!

 

Korábban már készítettek országgyűlési, önkormányzati és EP-választásra is hasonló teszteket – ahol arra kaphattál választ, hogy a választási programok alapján melyik párt áll hozzád a leközelebb –, a mostani viszont némileg rendhagyó, mert

 

kizárólag zöld kérdésekre fókuszál.

 

Ráadásul a Vokskabin teljesen anonim, személyes adatokat sem rögzít, és mindössze 34 kérdésre kell válaszolnod igennel vagy nemmel (esetleg nem tudommal, ha még nem lenne kiforrott véleményed az adott témáról).

 

Azt is megjelölheted minden kérdésnél, hogy mennyire tartod fontosnak az adott ügyet, a válaszaidat pedig a teszt összeveti a magyarországi pártok álláspontjával, így könnyen megtudhatod, hogy kikhez állsz legközelebb (vagy kiktől állsz legtávolabb) a környezetvédelem terén.

 

A kérdőívben többek között arról kérdezik a véleményed, hogy fontosnak tartod-e a társadalmi párbeszédet klímapolitikai kérdésekről, mit gondolsz az energiaimport-függőség megújuló energiaforrásokkal való csökkentéséről,

 

fejlesztenéd-e a közösségi és a kerékpáros közlekedést, vagy hogy támogatod-e a forgalomcsillapított vagy teljesen autómentes zónákat a városokban és a településeken.

 

Kíváncsi vagy? Itt tudod kitölteni!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vírus reprodukciós rátája közben 1 alá esett náluk, azaz egyre kevésbé terjed.

Beteltek az időpontok, mert olyan kevés vakcina érkezett. A rendszer 11 millió embert is be tudna oltani, ha lenne elég oltóanyag, de csak 3,1 milliónak elegendő fog megérkezni.

A kezdeményezők szerint több tucat település vehetett részt az akcióban. A Minority Safepack elkaszálása ellen tiltakoztak.

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

Hangörökség: Maurice, a kakas harca nem volt hiábavaló.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás