+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. november 19. csütörtök, 12:16
Kisebb vita robbant ki az Azonnali cikkéből, Ercsey Dániel borszakíró videóban kóstolja ezért végig az újbormezőnyt. És egy 2018-as újbort is elővett.

Kisebb vitát váltott ki a magyar boros szcénában az az azonnalis cikkem, amelyben arra kértem mindenkit, ne csábuljon el az újborok többségének, és azok piaci sikerét látva terelje valamilyen formális, hagyományteremtésre is alkalmas keretbe a hazai borszakma az újborosdit stájer és francia mintára.

 

Tény, hogy nem bontottam ki az igazság minden szegletét a cikkben, és nem írtam arról, mennyire más a legtöbb akár már október elején piacra dobott magyar újbor mondjuk egy csak november 19-én piacra kerülő, szénsavatmoszférás Beaujolais nouveau-hoz vagy akár számos ugyanígy készülő olasz vino novellóhoz képest (a héten ittam egy 2020-as sangiovesét és bizony egy pinot nerót is, finomak), de a lényegi mondanivalón, miszerint a magyar újborok többsége nem így, hanem az alapanyag megerőszakolásával készül, ez nem változtat.

 

A vita a Pécsi Borozón folytatódott, ahol az újságosbódékból véglegesen az internetre átköltözött lap főszerkesztője, Győrffy Zoltán mutatott egy példát egy olyan újborra, ami neki kifejezetten tetszett, árnyalva egy kicsit az Azonnalin megjelent véleménycikket. Most pedig Ercsey Dániel, a közép-európai borokkal angol nyelven foglalkozó WineSofa főszerkesztője kóstolta végig a friss 2020-as magyar mezőny egy részét. Melyik újbor lett kitalálva arra, hogy két hónapon belül megigyuk? Melyiket tarthatjuk el akár jövő húsvétig?

 

És milyen 2020-ban egy 2018-as újbor?

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás