+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 19. csütörtök, 20:59
Dorosz a 2022-es kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra akar összpontosítani, mert szerinte így tud a legtöbbet tenni a budapestiekért és az országért.

2020. december 31-ével teljesülhet a Fidesz egyik sokat hangoztatott követelése: amennyiben nem jelöl senkit a helyére, Dorosz Dávid lemondásával Karácsony Gergely eggyel kevesebb helyettesének bérét kell majd csak kifizetni.

 

Dorosz Dávid ugyanis csütörtök este, Facebook-oldalán jelentette be, hogy a klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesi pozíciójáról az év végével lemond. A terjedelmes írás lényege: Dorosznak egyértelművé vált, hogy a kormány olyan ádáz bosszúpolitikát folytat a fővárosi vezetéssel és a budapestiekkel szemben, és olyanannyira akadályozza a kitűzött célok (mint a klímavédelem) elérését, hogy erre csak egyetlen gyógyír létezik: a 2022-es kormányváltás. 

 

Márpedig a kormányváltásért többet tud tenni akkor, ha a főpolgármester-helyetteskedés helyett a 2022-es kampányban vesz részt. Hogy hogyan? Mint azt a Párbeszéd elnökségébe idén szeptemberben beválasztott Dorosz Karácsony Gergelynek címezve írja:

 

„Amint tudod, a Párbeszéd felkért, hogy újonnan megválasztott elnökségi tagként legyek az országgyűlési választási felkészülés vezetője. A fentiek fényében, hosszú vívódás után, úgy döntöttem, hogy 2020. december 31-ével lemondok főpolgármester-helyettesi posztomról. Meggyőződésem ugyanis, hogy

 

ha a kormányváltást előkészítő közös ellenzéki programra és kampányra összpontosítom minden energiámat, most azzal szolgálom a legjobban Budapest jövőjét, és annak a programnak a megvalósulását is, amelyre a budapestiektől felhatalmazást kaptunk.”

 

Mint ismeretes, Dorosz Dávid a 2014-es országgyűlési választások után kivonult a magyar politikából, Amerikába távozott üzleti képzést végezni, de a politikától ott sem tudott teljesen elszakadni: Hillary Clinton 2016-os kampányában önkénteskedett, és 2018-ban – hasznosítva az Amerikában szerzett tapasztalatait – már vissza is jött Magyarországra, hogy párttársa, Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök egyéni választókerületi kampányát segítse a 2018-as országgyűlési kampányban stratégiai tanácsadóként – Szabót meg is választották a Budapest 10. számú választókerület parlamenti képviselőjének.

 

Legnagyobb sikere e téren Dorosznak azonban mégiscsak a tavalyi önkormányzati kampány volt, ahol kampányfőnökként asszisztált Karácsony Gergely főpolgármesteri megválasztásához.

 

Dorosz Dávidot többek között erről is kifaggatuk tavaly decemberben, a vele készült interjúnkat itt olvashatod.

 

NYITÓKÉP: Bukovics Martin / Azonnali 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

Mindezt ráadásul úgy tették meg a korábbi elnököt, Igor Dodont támogató képviselők, hogy korábban még pont ők szavazták meg Dodonnak, hogy irányíthassa a titkosszolgálatot.

Lengyel lapértesülés szerint nem ez a legkomolyabb probléma vele kapcsolatban.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás