+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2020. november 13. péntek, 08:33
Elena Mladin a börtönben ülő unokaöccsének akart káposztafejekben becsempészni egy kis füvet. Nem sikerült, a drognagyi így most „egészségügyi okok” miatt Ausztráliában tartózkodik.

A jelenleg 82 éves, nagymama Elena Mladin igencsak érdekes címet tudhat magáénak:

 

ő Románia legidősebb szökevénye, akit valaha drogcsempészeten kaptak.

 

Az ominózus eset még hat éve történt: akkor a nagyi töltött káposztát akart beküldeni az unokaöccsének egy romániai börtönbe, akit jogosítvány nélküli vezetésért csuktak le. Csakhogy

 

Elena nem csupán a finom étellel akarta jobb kedvre deríteni rokonát, a káposztafejekbe egy kis füvet is csempészett.

 

A címzetthez azonban sosem érkezett meg a várva várt menü hála a börtönőröknek, akik kiszúrták a kannabisszal megbolondított káposztafejeket.

 

A DROGNAGYI SZEMÉLYESEN A ROMÁN RENDŐRSÉG FÉNYKÉPÉN.

 

Az ezt követő nyomozás során a rendőrség további, közel két kiló marihuánát talált Elena lakásán, a tűzhely mögött.

 

Nem csoda, hogy bírósági ügy lett a dologból, a drogcsempészésen kapott nagymamát többször be is idézték a bíróságra, ám ott egyszer sem jelent meg. Mint az a Mehedinți megyei törvényszék bűnügyi irataiból kiderült: Elena egyszerűen fogta magát, és Ausztráliába utazott, Campbelltown városába. Mint azt később a rendőrség megtudta,

 

a drogcsempész nem is kíván visszatérni Romániába, hivatalosan egészségügyi okokra hivatkozva.

 

Elena egészségének valóban árthatna a romániai levegő, tekintve, hogy ausztráliai tartózkodása alatt a megyei törvényszék négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá drogcsempészés miatt, amit aztán fellebbezés után – hajlott korára és korábbi priusz hiányára hivatkozva – két évre csökkentettek.

 

A kiadatás hosszú jogi procedúrát venne igénybe, amiben még Ausztráliának is meg kéne vizsgálnia, hogy kiadatja-e a drogcsempész nagyit a romániai hatóságoknak, tekintve, hogy az ezt szabályozó kétoldali egyezmény a drogcsempészetet nem nevesíti olyan bűnnek, amiért garantáltan ki kéne adni valakit Romániának.

 

NYITÓKÉP: Chmee2 / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Marosvásárhelyi Rádió műsorvezetői csütörtök esténként sikeresen teremtenek olyan hangulatot, amiben a rádióhallgató azt érzi: egy mikrofontól mentes baráti beszélgetésbe csöppent bele.

Miközben a világ Joe Bidenra figyelt, az internet népe Bernie Sandersből csinált sztárt.

A közfeladatok ellátását veszélyeztető kormányzati intézkedésekről szóló kampány összesen 22 millió forintjába kerül a budapestieknek.

Korábban António Costa azt nyilatkozta, nem áldozná fel a most tanuló generációt, a katasztrofális járványadatok most más álláspontra terelték.

Az FFP2-szájmaszkok áfáját meg eltörölték.

A kormányinfón megtudtuk azt is, hogy később a háziorvosnál sem lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni vakcinára.

A máltai miniszterelnök azt is fontosnak tartja, hogy az új okmány segítse, ne pedig akadályozza a szabad mozgást.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás