+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. november 12. csütörtök, 08:55
Az iskolai oktatás az otthonról hozott egyenlőtlenségek felszámolásáról kellene szóljon, a távoktatás ezt azonban nem teszi lehetővé, üzenik.

NOHA OLASZORSZÁGBÓL MOST LEGINKÁBB LOCKDOWN-ELLENES TÜNTETÉSEKRŐL ÉRKEZNEK HÍREK, FIRENZE BELVÁROSÁBAN SZERDA ESTE NEM AZ ESTI KIJÁRÁSI TILALOM ÉS TOSZKÁNA RÉGIÓ NARANCS ZÓNÁBA VALÓ HELYEZÉSE ELLEN TÜNTETTEK KB. SZÁZAN.

 

A FELIRAT: TÚL SOKAT VETTEK EL TŐLÜNK, VEGYÜK VISSZA MINDENT! NOVEMBER ELEJE ÓTA UGYANIS KÖZÉPISKOLÁTÓL FELFELÉ EGÉSZ OLASZORSZÁGBAN BEZÁRTÁK A JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSE ÉRDEKÉBEN AZ OKTATÁS KAPUIT, ÉS ÁTTÉRTEK AZ E-LEARNINGRE. 

 

AKÁR FURÁNAK TŰNIK, AKÁR NEM: A KÖZÉPISKOLÁSOK BIZONY AZÉRT TÜNTETTEK A PREFEKTÚRA ELŐTT, MERT LASSAN KÉT HETE NEM JÁRHATNAK ISKOLÁBA. HIÁNYZIK A TANÍTÁS, A KÖZÖSSÉG, UTÁLJUK A TÁVOKTATÁST, HOLOTT AZ ISKOLÁBA JÁRÁS EGY ALAPVETŐ JOG, AMIT A KORMÁNYNAK BIZTOSÍTANIA KELL, MONDTA EGYIKÜK AZ AZONNALINAK.

 

SE CAMPANIÁBAN, SE MÁSHOL NE ZÁRJANAK BE AZ ISKOLÁK, HIRDETIK RANDOM MÓDON KIRAKOTT TRANSZPARENSEK A DEMONSTRÁCIÓ KÖZELÉBEN. A PRIORITÁ ALLA SCUOLA UGYANIS EGY A LOCKDOWNBAN FORMÁLÓDOTT, TANÁROKBÓL, DIÁKOKBÓL ÉS SZÜLŐKBŐL ÁLLÓ ÖSSZOLASZ MOZGALOM, AMI AZ OKTATÁS ÁTGONDOLÁSÁT TŰZTE KI CÉLUL.

 

RENDES OLASZ FIATALOK LÉVÉN ELŐKERÜLTEK A VÖRÖS ZÁSZLÓK ÉS AZ ANTIFASISZTA SZIMBÓLUMOK IS. HA NEM ÉRTED, MIÉRT, EZT AZ INTERJÚNKAT OLVASD EL. A TÜNTETŐK RÖPIRATA HANGSÚLYOZTA: AZ OKTATÁS AZ OTTHONRÓL HOZOTT EGYENLŐTLENSÉGEK FELSZÁMOLÁSÁRÓL KELLENE SZÓLJON, A TÁVOKTATÁS EZT NEM TESZI LEHETŐVÉ.

 

A TÜNTETÉS VÉGIG BÉKÉS VOLT, PERSZE A HANGULAT KEDVÉÉRT ELŐKERÜLT HÁROM DARAB FÜSTBOMBA IS. KÖZBEN AZT SKANDÁLTÁK, HOGY ISKOLA NÉLKÜL DEMOKRÁCIA SINCS.

 

A TÜNTETŐK HAVERJAI A HELYSZÍNEN VÁRTÁK KI, HOGY VÉGE LEGYEN. TÜNTETŐ HAVERJAIK SZERINT AKÁR TESZTELÉSSEL, AKÁR APPOKKAL, AKÁR A TÖMEGKÖZLEKEDÉSI JÁRATOK SŰRÍTÉSÉVEL, DE MEG KELL OLDANI, HOGY AZ ISKOLA LEGYEN AZ UTOLSÓ DOLOG, AMI EGY LOCKDOWN ESETÉN BEZÁR, ÉS AZ ELSŐ, AMI AZT KÖVETŐEN ÚJRA KINYIT.

 

A FIRENZEI RENDŐRSÉG PEDIG FELKÉSZÜLT, HA ESETLEG ELFAJULNÁNAK A DOLGOK: A TÜNTETÉST MINDKÉT OLDALRÓL EZZEL A FELSZERELÉSSEL BIZTOSÍTOTTA. A DIÁKOK PONT AZ OTTHONI FELSZERELÉSEK HIÁNYÁVAL ÉRVELNEK AZ ISKOLA MELLETT.

 

ISKOLA HIÁNYÁBAN PROGRAMOK EGÉSZ HÉTRE VANNAK. A PRIORITÁ ALLA SCUOLA MOZGALOM CÉLJA, HOGY SZAKSZERVEZETEKKEL, KLÍMAVÉDŐ ÉS POLGÁRJOGI MOZGALMAKKAL EGYÜTT EGY SZÉLES FRONTOT TUDJON KÉPEZNI, AMELYBE BE LEHET CSATORNÁZNI AZ ELÉGEDETLENSÉGET ANNYIRA, HOGY AZT VÉGRE RÓMA IS MEGHALLJA. 

 

FOTÓK: Bukovics Martin, Firenze / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás