+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

A dán Muju & Co. motorosklub „békejárőrei” a november 9. és 10. közötti éjjelen, az 1938-as kristályéjszaka évfordulóján a koppenhágai Vestre Kirkegård temető zsidó sírhelyeit őrizték a neonáci támadásoktól.

 

A világ első zsidó-muszlim motorosbandája azért alakult, hogy megmutassák, a két kisebbség tud békében is élni egymás mellett,

 

sőt, minden konfliktus ellenére a legtöbb zsidó és muszlim nem egymás ellensége. A hasonló szervezetekkel ellentétben a Muju & Co. ráadásul női motorosokat is szívesen lát sorai között.

 

Az éjjeli békejárőrözés apropóját az adta, hogy a nácik zsidóüldözésének kezdetét jelentő kristályéjszaka évfordulóján tavaly a jütlandi Randersben több mint nyolcvan síremléket festettek le a Nordfront nevű neonáci mozgalom tagjai, de további négy dán városban is rongáltak meg sírokat és házakat.

 

„A sírhelyek számunkra szentek, függetlenül attól, hogy ki nyugszik bennük.”

 

– nyilatkozta egy klubtag a dán közmédiának.

 

A skandináv országban egyébként nagy kultúrája van a motoroskluboknak, a Hells Angels még a hippimozgalommal egy időben gyűrűzött be Dániába, utána pedig sorra alakultak az „őshonos” klubok is.

 

A Hells Angels, és a különböző, főleg második és harmadik generációs muszlimokból álló bandák a drogpiacért vívott, gyakran fegyveres harc miatt ugyan sok problémát okoztak az elmúlt évtizedekben, a motorosklubok túlnyomó része nem végez semmiféle törvénybe ütköző tevékenységet.

 

NYITÓKÉP: MuJu & Co. MC Danmark / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás