+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Galavits Patrik
2020. november 8. vasárnap, 18:01
A közösségi oldal eddig csak figyelmeztetést fűzött a nyilvánvaló hazugságokat terjesztő tweetekhez, Joe Biden beiktatása után azonban már nem jár ez a védettség.
Elveszíti a politikusoknak és más közszereplőknek járó védettséget Twitter-bejegyzéseire Donald Trump, miután januárban leköszön az elnöki pozícióról – írja a Reuters a Twitter egy hivatalos közleményét idézve.

 

A Twitter többek között nyilvánvaló hazugságokat vagy erőszakra történő uszítást fontos közszereplők esetében úgynevezett „közérdekű” címkével lát el, amellyel arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy adott tweet valóságtartalma vitatott, vagy az abban leírtak a felhasználói szabályokba ütköznek. A keddi elnökválasztás óta Trump szokásához híven rengeteg bejegyzést tett közzé Twitteren, ezek jelentős része pedig az állítólagos csalásokról és a demokraták által „ellopott” választásról szól.

 

Ezek miatt pedig a Twitter folyamatosan megjegyzéseket fűz a Trump tweetjeihez. Vasárnap délután így nézett ki az amerikai elnök üzenőfala:

 

 

„Ezek a feltételek hivatalban lévő politikai vezetők és jelöltek esetén élnek, de civilekre nem vonatkoznak”

 

– áll a fentebb említett közleményben. A Reuters megkérdezte a Facebookot is, hogy a jövőben pontosan mi várhat Donald Trump fiókjára, ha a Fehér Ház elhagyása után is folytatja kétes igazságtartalmú bejegyzések írását, de a közösségi média nem adott konkrét választ.

 

A Facebook annyit azért elárult, hogy vannak politikusok a felületükön, akiknek a bejegyzéseit nem ellenőrzik, de „korábbi jelöltek vagy egykor hivatalban lévő vezetőkre ez nem vonatkozik” – ez alapján pedig az ő felületükön sem valószínű, hogy különleges elbírálást kapna Trump.

 

Mindenesetre nem lenne példátlan, ha akár a Twitter, akár a Facebook egy idő után felfüggesztené, vagy akár törölné is Trump fiókját.

 

NYITÓKÉP: Donald Trump FOTÓ: Gage Skidmore / Wikimedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A vörösterror és a fehérterror során a hazai zsidóság egyenlően szenvedett, azonban a fehérterror hivatalos emlékezetkultúrájából mint áldozatok valamiért kimaradtak.

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás