+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2020. november 6. péntek, 14:05
Tojásból jósolta meg egy gagauz nő, hogy Igor Dodon nyeri a moldovai elnökválasztás első fordulóját, ez azonban nem jött be. Most már kihívója, Maia Sandu győzelmét látja előre a jósnő, Sandu pedig közben a TikTokon trollkodja szét a történteket.

Igor Dodon jelenlegi moldovai államfő a moldovai elnökválasztás első fordulója előtt még azzal dicsekedett egyik kampányrendezvényén, hogy nemrégiben ellátogatott a Moldovai Köztársaság déli részén található Gagauzia autonóm terület egyik falujába, ahol egy asszony megüzente neki:

 

tojásból jósolta meg, hogy Dodon meg fogja nyerni a moldovai elnökválasztás első fordulóját.

 

Az már bizonyos, hogy a gagauz nő jóstudománya hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen az első fordulót nem az Oroszország-párti jelenlegi államfő, hanem legnagyobb ellenfele, az EU-párti Maia Sandu nyerte meg. Erről egyébként az Azonnalin részletesen írtunk.

 

A tojásokból jósoló asszony története az első forduló eredményhirdetése után kapott igazán nagy figyelmet az országban, ekkor ugyanis ezrek kezdték el osztani a történetet a közösségi médiában.

 

Mivel a balul sikerült jóslat ekkora figyelmet kapott, nem csoda az sem, hogy Maia Sandu államfőjelölt – aki most már egyedüliként száll harcba a második fordulóban Igor Dodonnal szemben az elnöki székért, és akinek késöbb szintén jósolt a gagauz asszony – is felkapta a sztorit, és szét is trollkodta a történteket.

 

@maiasandu2020

Omletă sau scrob? Ce preferați pe 15 noiembrie?

♬ original sound - MaiaSandu

 

Sandu a TikTokra töltött fel egy videót, amin feltör három tojást, és felveri azokat. Az államfőjelölt a videóban azt kérdezi követőitől:

 

ti mit szerettek jobban, a rántottát vagy a tükörtojást?

 

Sandu videóját péntek délutánig már több mint 360 ezren tekinteték meg. A sztori akkora sikernek örvend Moldovában, hogy a közmédia egyik csatornája úgy döntött, felkeresi a Dodonnak jósoló gagauz nőt, hogy kiderítse a teljes igazságot. Ekkor derült fény a Maia Sanduval kapcsolatos jóslatra is.

 

A csatorna megtudta, hogy az államfő az első fordulót megelőző kampány alatt valóban ellátogatott egy Etulia nevezetű gagauz faluba október hatodikán, és azt is kiderítették, hogy él ott egy nő, aki a feltört tojás sárgájából szokott jósolni.

 

A csatorna telefonon meg is kereste meg a nyugdíjas asszonyt, de állításuk szerint először el kellett halasztani a telefonbeszélgetést,

 

mert az asszony portája előtt legalább 20 ember várakozott, akik azért jöttek, hogy a nő tojásból jósoljon nekik.

 

Mikor sikerült elérniük a népszerű jósnőt, az elmesélte, hogy korábban egy helyi gagauz politikus győzelmét is sikeresen megjósolta tojásból, és mikor Dodon a faluba látogatott, akkor szintén tojást tört, és a tojások Dodon elsőfordulós győzelmét mutatták.

 

A riporterek kérésére a nő ismét tojást tört, hogy a második forduló eredményeit is megjósolja. Az új jóslat szerint a második fordulót Maia Sandu fogja megnyerni. Ezt abból lehet tudni, hogy a jósnő két tojást is feltört, és

 

az Igor Dodon eredményeit jelző tojás sárgáj szétfolyt, ami a jósnő szerint egyértelmű kudarc, a Maia Sandu győzelmét jelző tojás sárgája pedig egybenmaradt, ami a biztos győzelem jele.

 

A tojások jóslataitól függetlenül mi is be fogunk számolni a moldovai elnökválasztás második fordulójának eredményeiről november 15-én, ha pedig tudni szeretnéd, hogy miről is szól a 2020-as moldovai elnökválasztás és mi a tét, ezt a cikket ajánljuk.

 

Nyitókép: Maia Sandu / Tiktok, Igor Dodon/ Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

Márciusban újra tárgyalnak majd róla a tagállamok vezetői.

Tudják, hogy idén is lesöpri a Fidesz a javaslatukat, ám 2022 után szerintük meglesz az ügynöknyilvánosság. Keresztes László Lórántot, az LMP frakcióvezetőjét kérdeztük.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás