+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2020. november 4. szerda, 13:38
November 4-e immár a magyar szórakoztatóipar leverésének napja is, miután a járvány következtében másodszorra bünteti a kormány ezt az ágazatot teljes leállítással. Felmerül a kérdés: ha korlátozás van, akkor miért csak egy iparágat korlátoznak ilyen szigorral? Nem marad más, csak a konteózás.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Úgy tűnik, ez a nemzet csak addig erős, ameddig a Fiúk a pályán vannak. Teljesen mindegy, hogy mi történik, jöhet dögvész, terror, aszály, kitörhet a legszentebb hegyünk (nincs más Mátra, mint előre), a lényeg, hogy foci legyen, stadion, szotyola meg steppelt mellény.

 

Mert mint megtudtuk, a korábbi intézkedések során betarthatatlan volt a szórakozóhelyeken a maszk használata, így világossá vált, hogy a fertőzés a dizsiben terjedt leginkább, ahol ugye maximum 500-an gyűlhettek össze, „ezért a szórakozóhelyeket bezárjuk”. Mi, így együtt, közösen, a magyar emberekkel. A vírus egyik sajátossága ugyanis, hogy

 

az erősítőre kötött villanygitár meg a lemezjátszó nemcsak a hangot, de a vírus terjedését is felerősíti, a természetes úton, hangosan kiáltott gólöröm azonban elűzi azt.

 

Amúgy benne volt a nemzeti konzultációban, hogy a magyarok nem akarják, hogy leálljon az ország, az ország szíve pedig a foci, szóval focinak lennie kell. Jó, ne vicceljük el teljesen a dolgot. Eddig csak a csatát nyertük meg, de a háborúnak még közel sincs vége. A magyar kormány mindent megtesz a magyar emberekért, a Fiúk a helyükön vannak, szurkolóink fegyelmezettek, mind megtartják majd a három széknyi távolságot maszkban, nem fognak inni a 12 ezer fős stadionban és otthon lesznek éjfélre. Minderről a szurkolók maguk biztosították levélben a kormányt. Nem engedhetjük meg, hogy Magyarország futball nélkül maradjon!

 

Mondjuk az is igaz, hogy a bulikba bevezetett kötelező maszkhasználat összesen két napig élt, szóval elég durva bulik lehettek azon az egy hétfő éjjelen, mindenesetre

 

tényleg adódik a kérdés, hogy miért a szórakoztatóipar szenvedi meg ennyire a járványt.

 

Ha felveszem a kézműves fóliasapkám, akkor hirtelen magam előtt látom, amint egy leány áll az apja előtt, hosszú ideje veri már az asztalt, hiszen van már neki férje is, meg gyereke is, de nincsen neki még egy fesztiválja sem, pedig meg lett neki ígérve, mert ő azokat nagyon szereti, meg a jó szórakozóhelyeket is, ahol szépen dimmelhető a ledvilágítás, ahol magyar a bor, magyar a szív és bátran viselhetünk barna öltönycipőt is a halványkék konfekcióöltönyünkhöz. Ehhez képest már 10 éve nincs egy ilyenje sem, szóval most már jó lenne, ha lenne, és most már éttermeket is akar, mert azok olyan elegánsak, ő pedig nagyon szereti a kifinomult dolgokat.

 

Mit lehet hát tenni? Egy apa szívét az asszony mellett csak a lánya rabolhatja el, úgyhogy kivérezteti neki a pályát, amit úgy szeret, aztán felvásárolja neki a romokat, ahová hipp-hopp lehet építkezni. Abból a többiek is jól járnak majd, ömlenek a tenderek (love me, tender), mehetnek az építkezések, a Dalszerző Úr is boldog lesz, meg a Doki is. És ugye lehetnek meccsvetítések is mindegyik helyen, ünnepelhet egynémelyikben a Csapat (bármelyik, a Fraditól a Taktaharkány megye III-ig), s végre boldog lesz a nemzet.

 

Így aztán intézkedés is van, még ha sokan keveslik is, mert hát a szórakoztatóiparban dolgozni ugye mégsem munka, ott csak drogot szívnak egymás seggéről a hóhányók, miközben úgy tesznek, mintha a színpad nem tudná felépíteni magát, meg az a pár csepűrágó ne tudna odautazni a helyszínre, akik amúgy a múltkor se játszották el a kedvenc számom, pedig megmondtam, hogy a haveromnak születésnapja van. És hát amúgy sem baj, ha a munkaalapú társadalomban végre rendes munkát végeznek a magyarok ahelyett, hogy mindenféle külföldi zenét játszanának a diszkókban, amikről egyébként is köztudott, hogy az erény dögkútjai, és a finom keresztényi értékek temetői.

 

A most meghozott intézkedéseknek szerencsére csak rövid távon lesznek negatív gazdasági hatásai.

 

A szórakozóhelyek jelentős része valószínűleg hamar azt fogja mondani, hogy többé nem nyitnak ki, kultikus helyek fognak bezárni (vö.: liberális fertők), amelyek helyére épülhetnek majd a nemzeti szórakozóhelyek,

 

ahol végre rendes zene fog szólni, s amelyek mindegyikében lesz majd VIP. Azok hiányában ugyanis nem lehet mulatni a járvány után sem.

 

A szerző DJ, rendezvényszervező és klubvezető sajtófőnök. Olvass még Ágoston Dánieltől az Azonnalin! Vitáznál vele? Írj!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás