+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. november 3. kedd, 19:20
Mutatjuk, milyen szabályok érvényesek szerdától.

A keddi kormányülésen döntés született a járványügyi intézkedések szigorításáról, a részleteket a miniszterelnök jelentette be a Facebook-oldalán. Ezek alapján kedd éjféltől:

 

+ Ismét rendkívüli jogrend lép életbe, ami 90 napig tart.

 

+ A rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, kötelező lesz a maszk használata, amit szigorúan ellenőriznek majd.

 

+ A hatóságok minden rendezvényt ellenőriznek majd, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, azokat a helyeket pedig, ahol nem tartják be a szabályokat, azonnali hatállyal bezárják.

 

+ A szórakozóhelyek bezárnak, mert ezeken az operatív törzs szerint még maszkviseléssel is lehetetlen betartani a szabályokat.

 

+ Éjfél és hajnali öt óra között kijárási korlátozások lépnek életbe, azaz hacsak nincs valami jó indoka az éjszakázásra, éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

 

+ A fővárosi tömegközlekedésben a reggeli és déli csúcsforgalomban Orbánék azt javasolják, hogy sűrítsék a járatokat, hogy ne utazzon rajtuk egyszerre sok ember, valamint újra ingyenes lesz országszerte a parkolás.

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Von der Leyen két alelnöke és a kohéziós biztos azután határozták erre magukat, hogy találkoztak a koronavírus-pozitív portugál pénzügyminiszterrel.

Egy bukaresti napilap szerint az RMDSZ a törékeny parlamenti többségért cserébe székelyföldi autonómiát kér, a PNL szerint ez ott már most is megvan.

A helyiek szerint a kormány az 1200 főre rugó teniszezőket és a stábjukat választotta a saját állampolgárai helyett.

Nem csak elbukta a CDU elnökségéért folyó versenyt szombaton, de még a miniszteri terveire is nemet mondtak.

Sok vendéglátós nyitott ki péntek este Olaszországban, tiltakozva a római kormány lockdown-politikája ellen. Helyszíni riport fotókkal Firenzéből!

2020 nyarán még alig volt olyan EU-tagállam, amely rendelni akart volna azon oltásokból, amelyekkel december 27-e óta lényegében EU-szerte oltanak.

Aláírásgyűjtést indít a Mi Hazánk a járványügyi lezárások ellen, az oltásnál az önkéntességet hangsúlyozzák. Interjú!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás