+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ábrahám Róbert
2020. november 3. kedd, 20:15
Kerülte a külföldi beavatkozásokat, sikerült pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia, és ami a legfontosabb: hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

Ez a cikk egy olyan véleménycikk, ami kifejezetten leteszi a garast egy választáson induló jelölt mellett. Mégpedig a 2020-as amerikai elnökválasztási küzdelemben, nem is egyedüliként.

 

Kétségtelen, hogy gyanakvással követem az elnöki vő, Jared Kushner munkálkodását, különösen ami az Ábrahám Egyezményt illeti. Ugyanakkor soha nem is próbáltam tagadni, hogy szimpatizálok a regnáló amerikai elnökkel, Donald Trumppal.

 

Sokat hallani manapság arról, hogy Trump inkább valóságshowhős, mintsem politikai vezető, de látni kell, hogy a világ megváltozott.

 

A politika ma már inkább egy showműsor, amiben tökéletesen szerepel a republikánus jelölt.

 

Ami a külsőségeket illeti, talán kevesen vitatják ezt el tőle, különösen annak fényében, hogy a mérleg másik serpenyőjében a karizmatikusnak legkevésbé sem nevezhető Biden foglal helyet.

 

De beszéljünk a dolog gyakorlati részéről. A Trump-adminisztráció elődjével szemben kerülte a külföldi beavatkozásokat, róka fogta csuka módon ugyan, de sikerül pórázon tartania Észak-Koreát, a járványnyomás közepette is sikerült jó gazdasági mutatókat produkálnia,

 

és ami a legfontosabb, hazánkkal és en bloc Közép-Kelet-Európával kifejezetten jó az amerikai viszony.

 

Azt is látni kell, hogy korábban egy elnökkel szemben sem folytatott ennyire összehangolt támadást a liberális mainstream média és a nagy közösségi oldalak tulajdonosi köre. Bármennyire meglepő, de manapság nem a New York Times vagy a CNN a legfajsúlyosabb ebben a harcban, hanem a Facebook és a Twitter.

 

Utóbbi tűzzel-vassal üldöz a választást megelőző hetekben minden nagyobb közönséggel rendelkező véleményformálót, aki nyíltan Trump mögé áll. Előbbi pedig a radikális baloldallal kézenfogva próbálja egy fehér felsőbbrendűséget hirdető bigott rasszistának beállítani Trumpot – bár erről elfelejtették megkérdezni Ice Cube, Kanye West, vagy akár Curtis Jackson véleményét, hogy csak pár, milliók által követett feketét említsek, akik támogatják a jelenlegi elnököt.

 

Biden győzelme esetén a „nemlétező” deep state tökéletes bólogató bábuját választanák meg az Armerikai Egyesült Államok vezetőjének,

 

akiről véleményem szerint hamar leolvadna az émelyegtető, hollywoodi cukormáz, és igencsak forró évek következnének a közel-keleti és csendes-óceáni térségben. Hazánk mindenképp vesztene egy Biden-adminisztrációval – Irán, Kína és Ukrajna viszont nagyon is sokat nyerne. Remélem ez nem következik be, és Trumpnak sikerül megőrizni elnöki pozícióját.

 

Vitáznál Ábrahám Róberttel? Hozzászólnál? Írj nekünk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az olasz kormányfő az USA-t
és Kínát is Olaszország szövetségesének nevezte,
amin nagyon felháborodott a jobboldali ellenzék. Salvini bocsánatkérést vár el, szerinte ugyanis az egész koronavírus-járványért Kína a felelős.

Eldönteni persze ezt nem fogjuk helyetted, abban viszont segítünk, hogy átlásd: mik a legfontosabb pro és kontra érvek az egyes vakcinákról.

Még 2014-ben történt a bírságolás, az EJEB csak most mondta ki, hogy jogosan koldult.

Mindezt azért, mert a Twitter nem hajlandó alávetni magát a közösségi médiumokat megkérdőjelezhető módon szabályozó törvénynek. És a Twitter nincs ezzel egyedül.

Kriza Ákos 2010-2019 között vezette Miskolcot, hosszan tartó betegség után hunyt el.

Sadiq Khan polgármester szerint így majd kiderül, tényleg jóval több fekete vezetőt állítanak-e meg a rendőrök, ahogy ezt egy tanulmány állítja.

Az egyes pénzintézetek számlavezetési díjai között évente akár 20-30 ezer
forintos különbség is lehet.

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás