+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 27. kedd, 20:42
Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

A TUI, Európa legnagyobb turisztikai konszernje kitalálta, mivel töltheti meg a semminél jobban a szállodáit 2020/21 telén. A cégcsoporthoz tartozó Robinson hotelmárka szállodáinak jelenleg nem túl népszerű családi szobáit építik át úgy, hogy azokban kialakítanak egy íróasztallal, irodai székkel és gyors internettel ellátott dolgozószobát/sarkot. A cél tehát az, hogy a hideg és nyirkos németországi télben töltött home office-nak alternatívát kínáljanak tengerparti mediterrán klímájú hoteljeikben, jelentette be Bernd Mäser, a Robinson-hotelekért felelős vezető a német Funke-médiacsoportnak adott interjújában.

 

Míg ugyanis az észak-rajnai-vesztfáliai Münsterben most 12-14 Celsius-fok van, és esik is, az Algarvén 20-22 fok és napsütés: azaz nagyobb német cégeknek is megérheti azzal motiválni a home office szürkeségébe belefáradó munkavállalóit, hogy befizeti őket ide egy-egy hétre.

 

Akár többeket is, vagy egy komplett csapatot: a hotel ugyanis a közösségi terek egy részét tárgyalókká alakította át, amiket plusz díj ellenében külön le lehet foglalni. A hotel a szobákba monitort, billentyűzetet, egeret, kávégépet, nyomtatót és szkennert is biztosít, és külön felvettek egy informatikust, ha esetleg technikai problémája adódna a vendégeknek. A TUI foglalási rendszere szerint egy last minute algarvei 7 napos út repüléssel együtt 700 euróba kerül. 

 

ÍGY NÉZ KI EGY ILYEN SZOBA

 

A sajtóhírek szerint mindenesetre az első átalakított szobákat tartalmazó hoteljuk a portugál Algarvén van, egy Fuerteventurán (ez a Kanári-szigetek egyik tagja) lévő hotelen és törökországi szállodákon van most a sor, hogy átalakítsák őket. A TUI aszerint halad, hogy melyek azok a területek, ahol minél kevesebb ember fertőződik meg a kínai koronavírussal, a Kanári-szigeteken pedig olyannyira kevés az új koronavírus-fertőzött, hogy a német kormány felfüggesztette a szigetcsoportra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Az ott vonatkozó járványügyi szabályok persze a szállodákra is vonatkoznak: így kültéren is maszkot kell viselni, A menedzser szerint az első foglalások már meg is történtek a portugáliai home office-szobákra. 

 

A TUI rendesen rá is szorul most arra, hogy nyaraljanak velük: a hannoveri székhelyű cég a koronavírus-járványra hivatkozva kapott 3 milliárd eurót a német kormánytól, főleg az állami KfW banktól érkező hitelek formájában. A cégnek minden bizodalma abban van, hogy a Kanári-szigetekhez hasonlóan más népszerű úticélokon is jól kezelik a járványt: mint Mäser elmondta, amint a német kormány felold egy utazási korlátozást, hirtelen megugrik oda a foglalások száma.

 

FOTÓ: Az Algarve. Freebird / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás