+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 27. kedd, 20:42
Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

A TUI, Európa legnagyobb turisztikai konszernje kitalálta, mivel töltheti meg a semminél jobban a szállodáit 2020/21 telén. A cégcsoporthoz tartozó Robinson hotelmárka szállodáinak jelenleg nem túl népszerű családi szobáit építik át úgy, hogy azokban kialakítanak egy íróasztallal, irodai székkel és gyors internettel ellátott dolgozószobát/sarkot. A cél tehát az, hogy a hideg és nyirkos németországi télben töltött home office-nak alternatívát kínáljanak tengerparti mediterrán klímájú hoteljeikben, jelentette be Bernd Mäser, a Robinson-hotelekért felelős vezető a német Funke-médiacsoportnak adott interjújában.

 

Míg ugyanis az észak-rajnai-vesztfáliai Münsterben most 12-14 Celsius-fok van, és esik is, az Algarvén 20-22 fok és napsütés: azaz nagyobb német cégeknek is megérheti azzal motiválni a home office szürkeségébe belefáradó munkavállalóit, hogy befizeti őket ide egy-egy hétre.

 

Akár többeket is, vagy egy komplett csapatot: a hotel ugyanis a közösségi terek egy részét tárgyalókká alakította át, amiket plusz díj ellenében külön le lehet foglalni. A hotel a szobákba monitort, billentyűzetet, egeret, kávégépet, nyomtatót és szkennert is biztosít, és külön felvettek egy informatikust, ha esetleg technikai problémája adódna a vendégeknek. A TUI foglalási rendszere szerint egy last minute algarvei 7 napos út repüléssel együtt 700 euróba kerül. 

 

ÍGY NÉZ KI EGY ILYEN SZOBA

 

A sajtóhírek szerint mindenesetre az első átalakított szobákat tartalmazó hoteljuk a portugál Algarvén van, egy Fuerteventurán (ez a Kanári-szigetek egyik tagja) lévő hotelen és törökországi szállodákon van most a sor, hogy átalakítsák őket. A TUI aszerint halad, hogy melyek azok a területek, ahol minél kevesebb ember fertőződik meg a kínai koronavírussal, a Kanári-szigeteken pedig olyannyira kevés az új koronavírus-fertőzött, hogy a német kormány felfüggesztette a szigetcsoportra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Az ott vonatkozó járványügyi szabályok persze a szállodákra is vonatkoznak: így kültéren is maszkot kell viselni, A menedzser szerint az első foglalások már meg is történtek a portugáliai home office-szobákra. 

 

A TUI rendesen rá is szorul most arra, hogy nyaraljanak velük: a hannoveri székhelyű cég a koronavírus-járványra hivatkozva kapott 3 milliárd eurót a német kormánytól, főleg az állami KfW banktól érkező hitelek formájában. A cégnek minden bizodalma abban van, hogy a Kanári-szigetekhez hasonlóan más népszerű úticélokon is jól kezelik a járványt: mint Mäser elmondta, amint a német kormány felold egy utazási korlátozást, hirtelen megugrik oda a foglalások száma.

 

FOTÓ: Az Algarve. Freebird / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A román egészségügyi rendszer éppen összeomlóban van, sorra betelnek a kórházak intenzív osztályai. Közben pedig azt kommunikálják, hogy a járvány terjedését sikerült megállítani.

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás