+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 27. kedd, 20:42
Unod a közép-európai esős-nyirkos őszt? Irány a portugál tengerpart.

A TUI, Európa legnagyobb turisztikai konszernje kitalálta, mivel töltheti meg a semminél jobban a szállodáit 2020/21 telén. A cégcsoporthoz tartozó Robinson hotelmárka szállodáinak jelenleg nem túl népszerű családi szobáit építik át úgy, hogy azokban kialakítanak egy íróasztallal, irodai székkel és gyors internettel ellátott dolgozószobát/sarkot. A cél tehát az, hogy a hideg és nyirkos németországi télben töltött home office-nak alternatívát kínáljanak tengerparti mediterrán klímájú hoteljeikben, jelentette be Bernd Mäser, a Robinson-hotelekért felelős vezető a német Funke-médiacsoportnak adott interjújában.

 

Míg ugyanis az észak-rajnai-vesztfáliai Münsterben most 12-14 Celsius-fok van, és esik is, az Algarvén 20-22 fok és napsütés: azaz nagyobb német cégeknek is megérheti azzal motiválni a home office szürkeségébe belefáradó munkavállalóit, hogy befizeti őket ide egy-egy hétre.

 

Akár többeket is, vagy egy komplett csapatot: a hotel ugyanis a közösségi terek egy részét tárgyalókká alakította át, amiket plusz díj ellenében külön le lehet foglalni. A hotel a szobákba monitort, billentyűzetet, egeret, kávégépet, nyomtatót és szkennert is biztosít, és külön felvettek egy informatikust, ha esetleg technikai problémája adódna a vendégeknek. A TUI foglalási rendszere szerint egy last minute algarvei 7 napos út repüléssel együtt 700 euróba kerül. 

 

ÍGY NÉZ KI EGY ILYEN SZOBA

 

A sajtóhírek szerint mindenesetre az első átalakított szobákat tartalmazó hoteljuk a portugál Algarvén van, egy Fuerteventurán (ez a Kanári-szigetek egyik tagja) lévő hotelen és törökországi szállodákon van most a sor, hogy átalakítsák őket. A TUI aszerint halad, hogy melyek azok a területek, ahol minél kevesebb ember fertőződik meg a kínai koronavírussal, a Kanári-szigeteken pedig olyannyira kevés az új koronavírus-fertőzött, hogy a német kormány felfüggesztette a szigetcsoportra vonatkozó utazási figyelmeztetését. Az ott vonatkozó járványügyi szabályok persze a szállodákra is vonatkoznak: így kültéren is maszkot kell viselni, A menedzser szerint az első foglalások már meg is történtek a portugáliai home office-szobákra. 

 

A TUI rendesen rá is szorul most arra, hogy nyaraljanak velük: a hannoveri székhelyű cég a koronavírus-járványra hivatkozva kapott 3 milliárd eurót a német kormánytól, főleg az állami KfW banktól érkező hitelek formájában. A cégnek minden bizodalma abban van, hogy a Kanári-szigetekhez hasonlóan más népszerű úticélokon is jól kezelik a járványt: mint Mäser elmondta, amint a német kormány felold egy utazási korlátozást, hirtelen megugrik oda a foglalások száma.

 

FOTÓ: Az Algarve. Freebird / Wikimedia Commons

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Sokáig tartott, de a Momentum is kimondta: Orbán Viktor leváltáshoz egyetlen közös listán kell indulnia a hatpárti ellenzéknek. Ezzel gyakorlatilag a listaállítás körüli vita eldőlt.

Úgy tudjuk, azért, mert nem lehetett a párt jelöltje 2022-ben.

Polgárpukkasztó amerikai standup, afrikai lecsó, halhatatlan videójáték: itt a novemberi Fasza Dolgok, az Azonnali havonta megjelenő mindenajánlója. 100 százalékban lockdown-kompatibilis tippek!

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúlag. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás