+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. október 26. hétfő, 09:02
Az eredeti terv szerint állítólag Mikulásné és a karácsonyi manók is korai hozzáférést kaptak volna a vakcinához.

Az amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) 250 millió dolláros kampányt indít, hogy ismert emberekkel hirdessék a koronavírus elleni oltást, miután majd jóváhagyják a vakcinát. Ennek részeként állítólag

 

korai hozzáférést biztosítottak volna az oltóanyaghoz a Mikulásnak, a feleségének és a karácsonyi manóknak is, de ez mégsem fog megvalósulni.

 

A Wall Street Journal szerint az ötletgazda Michael Caputo, a minisztérium volt helyettes államtitkára még augusztusban azt ígérte Ric Erwinnek, az Igazi Szakállú Mikulások Testvéri Rend elnökének, hogy a vakcinát november közepéig jóváhagyják, november végéig pedig kézhez is kapják a frontvonalban dolgozó karácsonyi munkások.

 

Az újság egy telefonhívást is közzétett, ahol Caputo arról beszél,

 

ha a Mikulás és a kollégái nem nélkülözhetetlen munkavállalók, akkor nem tudja, hogy kik azok, amire Erwin csak annyit válaszol, hogy „ho-ho-ho”.

 

A HHS szóvivője az ügy kapcsán a New York Timesnak elmondta, hogy Alex Azar egészségügyi államtikárnak nem is volt tudomása a most lefújt tervről, a Mikulás-rend elnöke viszont azt állítja, hogy egészségügyi tisztviselők megígérték, hogy szeptember közepéig véglegesítik a tervet, és már majdnem száz mikulás jelentkezett is, hogy szeretné megkapni az oltást.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti főpolgármester immár hivatalosan is bejelentkezett az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Noha a Varga Mihály-féle új adócsomag célja az adócsökkentés és az adóegyszerűsítés, az leginkább kommunikációs húzásként értelmezhető. Elemzés!

A számok alacsonyabbak a hivatalos adatoknál, de a kórházba kerültek körében a halálozási arány magas.

Az eset miatt Skóciában többen is azt követelik, hogy legyen saját bevándorláspolitikájuk.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás