+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. október 26. hétfő, 09:02
Az eredeti terv szerint állítólag Mikulásné és a karácsonyi manók is korai hozzáférést kaptak volna a vakcinához.

Az amerikai Egészségügyi és Szociális Minisztérium (HHS) 250 millió dolláros kampányt indít, hogy ismert emberekkel hirdessék a koronavírus elleni oltást, miután majd jóváhagyják a vakcinát. Ennek részeként állítólag

 

korai hozzáférést biztosítottak volna az oltóanyaghoz a Mikulásnak, a feleségének és a karácsonyi manóknak is, de ez mégsem fog megvalósulni.

 

A Wall Street Journal szerint az ötletgazda Michael Caputo, a minisztérium volt helyettes államtitkára még augusztusban azt ígérte Ric Erwinnek, az Igazi Szakállú Mikulások Testvéri Rend elnökének, hogy a vakcinát november közepéig jóváhagyják, november végéig pedig kézhez is kapják a frontvonalban dolgozó karácsonyi munkások.

 

Az újság egy telefonhívást is közzétett, ahol Caputo arról beszél,

 

ha a Mikulás és a kollégái nem nélkülözhetetlen munkavállalók, akkor nem tudja, hogy kik azok, amire Erwin csak annyit válaszol, hogy „ho-ho-ho”.

 

A HHS szóvivője az ügy kapcsán a New York Timesnak elmondta, hogy Alex Azar egészségügyi államtikárnak nem is volt tudomása a most lefújt tervről, a Mikulás-rend elnöke viszont azt állítja, hogy egészségügyi tisztviselők megígérték, hogy szeptember közepéig véglegesítik a tervet, és már majdnem száz mikulás jelentkezett is, hogy szeretné megkapni az oltást.

 

NYITÓKÉP: Unsplash

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Január 20-ig három szakaszban oldják fel az eddigi szigorú járványügyi korlátozásokat.

Logikusnak nevezte Volner János az általa benyújtott választásitörvény-módosítási javaslatot. Szerinte úgy is lehet értelmezni az ügyet, hogy megvalósították a DK szándékát.

A többségében németnyelvű olasz autonóm tartomány szerdán fejezte be lakosságának letesztelését – kevesebb, mint egy százalék koronavírusos.

Kovács Gergely szerint nem az a legszomorúbb, hogy az ő indulásuk megnehezül, hanem hogy a sem Orbánhoz, sem Gyurcsányhoz tartozni nem akaró kicsiket fojták meg vele.

Ők is behódolnak az antigénteszteknek, a miniszterelnöknek pedig jelenleg az a nagy álma, hogy azokhoz még karácsony ingyenesen hozzá lehessen férni

Térjünk vissza mielőbb a schengeni zónán belüli szabad mozgáshoz, sürgeti az Európai Parlament. Mindezt a fideszesek is megszavazták, pedig Orbán már szeptember óta zárva tartja a magyar határokat.

A gyógyszergyártó szerint azonban nem verseny, hogy kinek milyen hatékonyságú vakcinája van az előzetes tesztek alapján, mert a világnak úgyis sokféle vakcinára lesz szüksége.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

A Külügyi és Külgazdasági Intézet november 26-i online kerekasztal-beszélgetése.

Ezt is szerettétek

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás