+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. október 15. csütörtök, 08:38
A szobor tervezési költsége 2590 forint, amiről Kovács Gergely részletes kimutatást is csatolt a pályázathoz.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke a saját szobra tervezési költségeire kér támogatást: a pályázatot a XII. kerületi önkormányzathoz nyújtotta be, ahol maga is önkormányzati képviselő.

 

„Mint közismert, az egyik legfontosabb választási ígéretem a szobrom megépítése volt, amivel a kerületi lakók 13 százalékát sikerült meggyőznöm, hogy rám szavazzon. Mivel ezek szerint ez minden nyolcadik lakosnak fontos, így az önkormányzat feladata, hogy segítse a fejlesztés megvalósulását” – írja Kovács a levélben, hozzátéve, hogy a támogatást a Kovács Gergő Szobra Baráti Kör nevében igényli, aminek maga is tagja.

 

A szobor tervezésének előkészítési költségei 2590 forintra rúgnak,

 

erről Kovács a pályázathoz egy kimutatást is csatolt, ami tételesen felsorolja, milyen kiadásokból áll ez az összeg. Ebben olyan tételek szerepelnek, mint kommunikációs költségként az, hogy véletlenül felhívta magát, a pályázat emailjének írása közben felmerült klaviatúrakopási költség vagy az öt szál Marlboro light ára, amit elszívott, amíg az előkészületeken gondolkodott, és az ehhez elengedhetetlen kávé ára.

 

A RÉSZLETES KIMUTATÁS. FORRÁS: MKKP

 

Kovács Gergely abból az ötvenmillió forintos keretből pályázik, amit az önkormányzat egy 2014-es rendelet alapján oszt ki évente.

 

Bár a rendelet elérhető az önkormányzet oldalán, ez a pályázati lehetőség sosem volt nyilvánosan meghirdetve,

 

és csak azok pályáztak rá, akik tudtak róla. Nekik viszont nem kellett formai követelményekkel bíbelődniük: elég volt egy e-mailt írniuk, amiben röviden szerepelt, hogy mire és mennyi pénzt kérnek, és meg is kapták a támogatást.

 

Az ügyet szintén a kétfarkúak tárták fel. Most Kovács ennek a gyakorlatnak megfelelően, az eddigieknél pár fokkal kidolgozottabb pályázattal kér támogatást az önkormányzattól a szobra tervezésének előkészületi költségeire. A szobor amúgy valahogy így nézne ki:

 

 

A fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület és a helyi ellenzék Kovácson túli részének egy része sem nézi jó szemmel, hogy Kovács nyilvánosan kritizálja az önkormányzat működését, erről a pártelnők és önkormányzati képviselő nemrég az Azonnalinak is mesélt.

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. Ha mégis a pénzköltés mellett döntesz, teheted azt tudatosan is, de a legjobb az lenne, ha leszoknánk a gazdasági érdekek
környezetiek elé helyezéséről.

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Emellett meghosszabbítják az iskolai szünetet is.

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás