+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2020. október 15. csütörtök, 08:38
A szobor tervezési költsége 2590 forint, amiről Kovács Gergely részletes kimutatást is csatolt a pályázathoz.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt társelnöke a saját szobra tervezési költségeire kér támogatást: a pályázatot a XII. kerületi önkormányzathoz nyújtotta be, ahol maga is önkormányzati képviselő.

 

„Mint közismert, az egyik legfontosabb választási ígéretem a szobrom megépítése volt, amivel a kerületi lakók 13 százalékát sikerült meggyőznöm, hogy rám szavazzon. Mivel ezek szerint ez minden nyolcadik lakosnak fontos, így az önkormányzat feladata, hogy segítse a fejlesztés megvalósulását” – írja Kovács a levélben, hozzátéve, hogy a támogatást a Kovács Gergő Szobra Baráti Kör nevében igényli, aminek maga is tagja.

 

A szobor tervezésének előkészítési költségei 2590 forintra rúgnak,

 

erről Kovács a pályázathoz egy kimutatást is csatolt, ami tételesen felsorolja, milyen kiadásokból áll ez az összeg. Ebben olyan tételek szerepelnek, mint kommunikációs költségként az, hogy véletlenül felhívta magát, a pályázat emailjének írása közben felmerült klaviatúrakopási költség vagy az öt szál Marlboro light ára, amit elszívott, amíg az előkészületeken gondolkodott, és az ehhez elengedhetetlen kávé ára.

 

A RÉSZLETES KIMUTATÁS. FORRÁS: MKKP

 

Kovács Gergely abból az ötvenmillió forintos keretből pályázik, amit az önkormányzat egy 2014-es rendelet alapján oszt ki évente.

 

Bár a rendelet elérhető az önkormányzet oldalán, ez a pályázati lehetőség sosem volt nyilvánosan meghirdetve,

 

és csak azok pályáztak rá, akik tudtak róla. Nekik viszont nem kellett formai követelményekkel bíbelődniük: elég volt egy e-mailt írniuk, amiben röviden szerepelt, hogy mire és mennyi pénzt kérnek, és meg is kapták a támogatást.

 

Az ügyet szintén a kétfarkúak tárták fel. Most Kovács ennek a gyakorlatnak megfelelően, az eddigieknél pár fokkal kidolgozottabb pályázattal kér támogatást az önkormányzattól a szobra tervezésének előkészületi költségeire. A szobor amúgy valahogy így nézne ki:

 

 

A fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület és a helyi ellenzék Kovácson túli részének egy része sem nézi jó szemmel, hogy Kovács nyilvánosan kritizálja az önkormányzat működését, erről a pártelnők és önkormányzati képviselő nemrég az Azonnalinak is mesélt.

 

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Pfizer oltása öt vagy csak egy évre jó, de a fertőzésen való átesésnél hosszabb ideig biztosít védelmet, mondta ugyanő.

Rettenetes tsudák estek meg, a Gonosz bélyegével kérkedők ingerlik 's gúnyolják az igazakat.

A frakció után a pártcsaládból való távozás immáron puszta formalitás, írja egyikük.

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás