+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Mint arról az Azonnalinál írtunk, több, mint egy hónapja, szeptember 10-én bejelentette a Momentum, hogy az ellenzéki pártokkal karöltve létrehozna egy „ellenzéki operatív törzset”, hogy a lassú állami intézkedéseket kritikával illethessék, és megfogalmazhassák saját javaslataikat.

 

A bejelentéskor Fekete-Győr András pártelnök elmondta, hogy

 

a saját operatív törzs létrehozásával „az ellenzék kormányzóképességét és egységét demonstrálnák” a résztvevő pártok.

 

A törzs ezen kívül tényfeltáró munkát is végzett volna, és kétnaponta tartottak volna sajtótájékoztatókat egy ellenzéki politikus, egy egészségügyi, és egy gazdasági szakember részvételével.

 

A bejelentés időpontjáig Karácsony Gergely és Jakab Péter is jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést,

 

a tervek szerint pedig szeptember 20. környékén állt volna fel az ellenzéki operatív törzs.

 

Mivel ez nem történt meg, és már október közepe van, az Azonnali körbekérdezett az ellenzéki pártoknál, hogy mi a helyzet az operatív törzsükkel.

 

Választ egyedül a Momentum sajtóosztályától kaptunk, ahonnan megtudtuk, hogy az ellenzéki operatív törzs bejelentése óta megszületett az a megállapodás, aminek értelmében nemcsak ezen a projekten fognak együtt dolgozni az ellenzéki pártok, hanem elköteleződtek a közös ellenzéki program megírása mellett is,

 

aminek része az egészségügy fejlesztése, és a Covid által kiváltott hatások is, így egyelőre mégsem áll fel az ellenzéki operatív törzs.

 

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. Ha mégis a pénzköltés mellett döntesz, teheted azt tudatosan is, de a legjobb az lenne, ha leszoknánk a gazdasági érdekek
környezetiek elé helyezéséről.

Hüvelykujjával felfelé mutatva szelfizett az elhunyt labdarúgóval egy argentin férfi és két társa. Halálos fenyegetéseket is kaptak,
most szabadkoznak.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Emellett meghosszabbítják az iskolai szünetet is.

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás