+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Mint arról az Azonnalinál írtunk, több, mint egy hónapja, szeptember 10-én bejelentette a Momentum, hogy az ellenzéki pártokkal karöltve létrehozna egy „ellenzéki operatív törzset”, hogy a lassú állami intézkedéseket kritikával illethessék, és megfogalmazhassák saját javaslataikat.

 

A bejelentéskor Fekete-Győr András pártelnök elmondta, hogy

 

a saját operatív törzs létrehozásával „az ellenzék kormányzóképességét és egységét demonstrálnák” a résztvevő pártok.

 

A törzs ezen kívül tényfeltáró munkát is végzett volna, és kétnaponta tartottak volna sajtótájékoztatókat egy ellenzéki politikus, egy egészségügyi, és egy gazdasági szakember részvételével.

 

A bejelentés időpontjáig Karácsony Gergely és Jakab Péter is jelezték, hogy támogatják a kezdeményezést,

 

a tervek szerint pedig szeptember 20. környékén állt volna fel az ellenzéki operatív törzs.

 

Mivel ez nem történt meg, és már október közepe van, az Azonnali körbekérdezett az ellenzéki pártoknál, hogy mi a helyzet az operatív törzsükkel.

 

Választ egyedül a Momentum sajtóosztályától kaptunk, ahonnan megtudtuk, hogy az ellenzéki operatív törzs bejelentése óta megszületett az a megállapodás, aminek értelmében nemcsak ezen a projekten fognak együtt dolgozni az ellenzéki pártok, hanem elköteleződtek a közös ellenzéki program megírása mellett is,

 

aminek része az egészségügy fejlesztése, és a Covid által kiváltott hatások is, így egyelőre mégsem áll fel az ellenzéki operatív törzs.

 

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás