+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. október 12. hétfő, 14:25
Sok olyan mese létezik, amely megbotránkoztathatja Dúró Dórát, mert nem a keresztény értékeket és a klasszikus családmodellt hirdetik.

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Még szeptember végén került be a hírekbe Dúró Dóra, miután a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy elsőre ártatlannak tűnő mesekönyvet pusztított el. Dúró szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv a „homoszexualitást propagálja”, és a könyv története „támadás a magyar kultúra ellen”.

 

Az iratmegsemmisítőbe helyezett példány után a közvélemény egy része nem nézte jó szemmel, hogy egy könyv ellen ilyen módon lépett fel a Mi Hazánk elnökhelyettese, sokan a náci és a kommunista könyvpusztításokkal állították párhuzamba a politikus tettét. 

 

A könyvdaráló Dúró az Indexnek úgy kommentálta a vádakat, hogy ezek a személye ellen irányuló politikai támadások.

 

Azonban Dúró szerint ezzel a probléma nem oldódott meg: még tüntetést is szervezett a „melegpropaganda” ellen, ahol elmondta: nagyon sok bíztató üzenetet kapott, és nagyon sokan új könyvet is ajánlottak neki.

 

Nem is váratott magára sokáig az új performansz: október 9-én újabb könyv esett áldozatul – ennek az a bűne, hogy a történet egy olyan gyerekről szól, akinek két anyja van, ezért a képviselő egy sajtótájékoztató alkalmával ezt a könyvet széttépte.

 

Dúró a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvényjavaslatot fog benyújtani, hogy az „ilyen könyvek” eltűnjenek a boltok polcairól,

 

és Kásler Miklós minisztert is kérdőre fogja vonni, hiszen a széttépett (tehát nem a ledarált) könyvet a Kásler által vezetett minisztérium alá tartozó Nemzeti Kulturális Alap is támogatta – bár Dúró dolgát nehezítheti, hogy a független országgyűlési képviselőknek pont a napokban vált nehezebbé a törvényjavaslatok benyújtása.

 

Azt nem tudni, hogy Dúró Dóra ezzel felhagyott-e a könyvek elpusztításával, és azt sem, hogy esetleg a mesekönyvek után olyan rajzfilmek és mesefilmeket ellen is fellépne-e vajon, amelyek szintén befolyásolhatják a gyerekeket.

 

Vajon legközelebb melyik mesét fogja elpusztítani Dúró Dóra?

 

Ez a hét kérdése az Azonnalin, dönts te!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Radikális programmal vág neki a szélsőjobboldali párt az ősznek: kilépni az EU-ból, betiltani a környezetvédő tilalmakat, fizikai akadályokat a határokra.

A külsőségekre sem ügyelve esett egymásnak a jelenlegi román jobbközép kormánykoalíció két legerősebb pártja. Az ürügy egy hétvégi Covid-kórház körüli botrány volt.

A szétszakadt szlovák szélsőjobb parlamenten kívül maradna.

Bojko Boriszov elmondása szerint 2022-ben és 2023-ban az EU már majdnem hétezer forintos áron fogja beszerezni a német-amerikai oltóanyagot.

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás