+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2020. október 12. hétfő, 14:25
Sok olyan mese létezik, amely megbotránkoztathatja Dúró Dórát, mert nem a keresztény értékeket és a klasszikus családmodellt hirdetik.

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Még szeptember végén került be a hírekbe Dúró Dóra, miután a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy elsőre ártatlannak tűnő mesekönyvet pusztított el. Dúró szerint a Meseország mindenkié című mesekönyv a „homoszexualitást propagálja”, és a könyv története „támadás a magyar kultúra ellen”.

 

Az iratmegsemmisítőbe helyezett példány után a közvélemény egy része nem nézte jó szemmel, hogy egy könyv ellen ilyen módon lépett fel a Mi Hazánk elnökhelyettese, sokan a náci és a kommunista könyvpusztításokkal állították párhuzamba a politikus tettét. 

 

A könyvdaráló Dúró az Indexnek úgy kommentálta a vádakat, hogy ezek a személye ellen irányuló politikai támadások.

 

Azonban Dúró szerint ezzel a probléma nem oldódott meg: még tüntetést is szervezett a „melegpropaganda” ellen, ahol elmondta: nagyon sok bíztató üzenetet kapott, és nagyon sokan új könyvet is ajánlottak neki.

 

Nem is váratott magára sokáig az új performansz: október 9-én újabb könyv esett áldozatul – ennek az a bűne, hogy a történet egy olyan gyerekről szól, akinek két anyja van, ezért a képviselő egy sajtótájékoztató alkalmával ezt a könyvet széttépte.

 

Dúró a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy törvényjavaslatot fog benyújtani, hogy az „ilyen könyvek” eltűnjenek a boltok polcairól,

 

és Kásler Miklós minisztert is kérdőre fogja vonni, hiszen a széttépett (tehát nem a ledarált) könyvet a Kásler által vezetett minisztérium alá tartozó Nemzeti Kulturális Alap is támogatta – bár Dúró dolgát nehezítheti, hogy a független országgyűlési képviselőknek pont a napokban vált nehezebbé a törvényjavaslatok benyújtása.

 

Azt nem tudni, hogy Dúró Dóra ezzel felhagyott-e a könyvek elpusztításával, és azt sem, hogy esetleg a mesekönyvek után olyan rajzfilmek és mesefilmeket ellen is fellépne-e vajon, amelyek szintén befolyásolhatják a gyerekeket.

 

Vajon legközelebb melyik mesét fogja elpusztítani Dúró Dóra?

 

Ez a hét kérdése az Azonnalin, dönts te!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Politico által megszerzett felmérés az Európai Parlament megrendelésére készült, a jogállamisági feltételt az egész EU lakossága is inkább támogatja, mint ellenzi.

Mivel Szlovéniában mostanra csak a tengerparti régiói lakosai utazhatnak szabadon, az ország elhagyása is csak kivételes esetekben lehetséges.

A WHO szerint akkor lehet nyomon követni a járvány alakulását, ha a tesztek pozitivitási rátájának a hétnapos átlaga 5 százalék alatt van. Ez utoljára Magyarországon szeptember 3-án teljesült.

A bevándorlásellenes Heinz-Christian Strache sajnálhatja, hogy nincs több szerb bevándorló Bécsben, mert köztük már most is megugrotta volna a parlamenti küszöböt. A bécsi szerbség között a szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ) is jobban szerepelt.

Miért nem elfogadható egy olyan orvos, aki még életében nem műtött, de alkalmas jelölt a Kúria élére egy olyan személy, aki még életében nem bíráskodott? Parlamenti képviselőket kérdeztünk.

A döntést a járványhelyzet súlyosságával indokolja a párt.

A Brit Egészségügyi Szolgálatnál arra készülnek, hogy decemberre már hatásos koronavírus elleni vakcina áll majd rendelkezésükre. Erről beszélt parlamenti képviselőknek a tisztifőorvos-helyettes. Boris Johnson egyelőre óvatos.

A hét kérdése

Európa egyre több országában vezetnek be korlátozásokat a növekvő esetszámok miatt, emiatt elképzelhető, hogy lassan Magyarország is szigorítani fog. Te milyen korlátozásokat vállalnál be?

Azért ide elnéznénk

Hogyan lehet a szolidaritás kultúráját intézményesíteni a művészeti világban? Milyen egzisztenciális terheket és elvárásokat vehet le ez az alkotók válláról? Kerekasztal-beszélgetés, október 19.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Twitter megosztás Google+ megosztás