+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 11:40
Aki azt állítja, hogy a jobbikos Bíró László esetleges vasárnapi győzelmével annyi lesz a Fidesz-KDNP kétharmadának, elfeledkezik a német nemzetiségi képviselőről, a parlamentben rendre a Fidesszel szavazó Ritter Imréről.

 

Mielőtt elmerülnénk abban, hogy miért nem a kétharmad a tét, nézzük, ki is állít ilyesmit!

 

HA EGY BULVÁRLAP FELFÚJ VALAMIT, AZ MŰFAJI SAJÁTOSSÁG.

 

ERRE AZONBAN NEHEZEN TALÁLNI MAGYARÁZATOT.

 

UGYANEZ ITT IS.

 

-||-

 

-||-

 

-||-

 

ERRE PLÁNE. EGY ÚJ NARRATÍVA TEREMTŐDÖTT.

 

Az igazság a sok címlapos állítással szemben az, hogy a parlamentben – noha Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő halálával valóban 132-re fogyatkozott a Fidesz és a KDNP képviselőinek száma – továbbra is ott ül a német kisebbség képviselője.

 

Az egyébként korábbi Fidesz-tag Ritter Imrével együtt akkor is meglesz a 133 mandátum, ha nem Koncz lánya, a washingtoni magyar nagykövetségről hazahozott Koncz Zsófia nyer vasárnap,

 

hanem az összellenzék által támogatott jobbikos, a múltban antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László. Ritter ugyanis az Azonnali júliusi összesítése szerint még nem igazán szavazott másként a kormánypártoknak fontos ügyekben, mint a Fidesz-KDNP.

 

DANK EMMERICH RITTER IST DIE 2/3-MEHRHEIT STANDFEST.

 

Ritter 2018-ban a HVG-nek adott interjújában

 

eleve megígérte: a nemzetiségeket érintő szavazásokon azok érdekeit fogja nézni, más törvényeknél pedig a kormánnyal szavaz.

 

A HVG akkor meg is jegyezte: Ritter Imre gyakorlatilag a Fidesz-kétharmad biztonsági tartalékát jelenti ezáltal.

 

Az ellenzéki pártok a szavazóik mobilizálása érdekében kommunikálják azt, hogy a kétharmad megmaradása a tét, ám hogy a sajtó egy része miért teszi most ugyanezt, rejtély.

 

CÍMLAPFOTÓ: Bíró László, ill. Koncz Zsófia Facebook-posztjai.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha nem nő meg az AstraZeneca vakcina elfogadottsága, kérdéses, hogy Németországban tartható lesz-e az oltási kampány menetrendje.

Ameddig nincs erős bizonyíték az iskolabezárások jótékony járványügyi hatására, nyitva kellene lenniük.

Az 1703-ban alapított Wiener Zeitungban kötelező jelleggel állami és gazdasági hirdetmények is megjelennek. Ennek vetnének véget.

Akik tavaly lettek nagykorúak és a járvány miatt lemaradtak erről, azok idén csaphatnak le ezekre.

Perón úgy foglalta össze karrierjét, hogy első elnökségét az apáknak, a másodikat az anyáknak, a harmadikat pedig a gyermekeiknek köszönheti.

Korábban egyszer már elkezdték a tanügyi alkalmazottak beoltását, de mivel kevés oltóanyag érkezett, ezért le kellett állítani a projektet. Most nagyon belehúznának.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságát elnöklő jobbikos Stummer János azt állítja: titkos alagutat építtetne magának Orbán Viktor a Puskás-stadionba. A kormányzat szerint ez nem teljesen van így.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás