+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. október 11. vasárnap, 08:00
Vasárnap este Michael Ludwignak, Bécs SPÖ-s főpolgármesterének valószínűleg az okozza majd a legnagyobb gondot, hogy kit vegyen be a koalícióba. Ha egyáltalán szüksége lesz rá.

EZ ITT AZ OSZTRÁK SZOCDEMEK PÁRTSZÉKHÁZA BÉCS BELVÁROSÁBAN. RAJTA A PÁRT JELENLEG LEGSIKERESEBB POLITIKUSA, MICHAEL LUDWIG, 2018 ÓTA BÉCS REGNÁLÓ FŐPOLGÁRMESTERE, AMINT KÖZLI, HOGY BÉCS BIZONY A LEGJOBB KEZEKBEN VAN. 

 

AZ OKTÓBER 11-I BÉCSI VÁLASZTÁSNAK KÜLÖNÖSEBB TÉTJE NINCS. AZT ÍGY IS, ÚGY IS A BÉCSET VÁROSPÁRTÁLLAMKÉNT MŰKÖDTETŐ SPÖ NYERI, A LEGFRISSEBB KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT 42 SZÁZALÉKON ÁLLNAK A SZOCDEMEK.

 

2015-BEN MÉG 39,5 SZÁZALÉKOT KAPOTT A BÉCSET 1994 ÓTA VEZETŐ MICHAEL HÄUPL, AKI A CIKLUSFELEZŐBEN ADTA ÁT A FŐPOLGÁRMESTERSÉGET MICHAEL LUDWIGNAK. LUDWIG A KAMPÁNYBAN BIZTOSRA MEGY, ITT KÖZHELYESEN MUNKAHELYTEREMTÉST ÍGÉR.

 

ITT AZT, HOGY TOVÁBBRA IS TÁMOGATJÁK A MEGFIZETHETŐ LAKHATÁST.

 

MEG PERSZE A KLÍMÁRA IS ODAFIGYELNEK MAJD KÖZBEN. 

 

A VÁLASZTÁS EGYETLEN NYITOTT KÉRDÉSE AZ LESZ, HOGY KIVEL KÖT KOALÍCIÓT A KÖVETKEZŐ ÖT ÉVRE AZ SPÖ. A MOSTANI KOALÍCIÓS PARTNER A ZÖLDEK VOLTAK, ŐK MOST 17 SZÁZALÉKON ÁLLNAK. A PLAKÁTJAIK JÖVŐT, EQUALITY-T ÉS IGAZSÁGOSSÁGOT ÍGÉRNEK.

 

A 6 SZÁZALÉKON ÁLLÓ JOBBOLDALI-LIBERÁLIS NEOS KÖZHELYPARÁDÉVAL KAMPÁNYOL. EGYÜTT EGY JOBB BÉCSÉRT, MERT NEM MINDEGY, ÍRJÁK, ILLETVE MEGÍGÉRIK AZT IS, HOGY RÁNÉZNEK MAJD AZ SPÖ KÖRMÉRE, MEGELŐLEGEZVE AZ ELLENZÉKI SZEREPET.

 

HIÁBA TETTÉK KI MAGUKAT A FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ PARLAMENT ELÉ, SEBASTIAN KURZ JOBBKEZÉNEK, GERNOT BLÜMELNEK MÁR AZ ÓRIÁSI SIKER LESZ, HA 20 SZÁZALÉKOT EL TUD MAJD ÉRNI. MOST 19 SZÁZALÉKRA MÉRIK ŐKET, ÖT ÉVE A 10-ET SEM ÉRTÉK EL. AZ OSZTRÁK NÉPPÁRT (ÖVP) CÉLJA AZ, HOGY AZ SPÖ BEVEGYE ŐKET A VÁROSVEZETÉSBE.

 

SZLOGENEK TERÉN NEM TÚL KREATÍV AZ ÖVP: „MOST, BÉCSÉRT” AZ EGYIK ÉS „TÖBB TÜRKIZT BÉCSNEK” A MÁSIK, UTALVA KURZ PÁRTJÁNAK SZÍNÉRE. A CÉLJUK AZ, HOGY A BIZTONSÁG ÉS AZ INTEGRÁCIÓ TÉMÁJÁBAN NE AZ SPÖ AKARATA LEGYEN A MEGHATÁROZÓ.

 

AZ FPÖ A PÁRT BÉCSI VEZETŐJÉT, DOMINIK NEPPET INDÍTJA. Ő A BEVÁLT SZLOGENT HASZNÁLJA FEL ÚJRA: BÉCSET A BÉCSIEKNEK. ENNYI. 10 SZÁZALÉKRA MÉRIK MOST ŐKET, MIKÖZBEN HC STRACHÉVAL AZ ÉLEN 2015-BEN 30 SZÁZALÉKOT IS HOZNI TUDTAK.

 

HC STRACHE SAJÁT LISTÁVAL INDUL, MIUTÁN PÁRTJA SZÁMÁRA KÍNOSSÁ VÁLT AZ IBIZA-VIDEÓT KÖVETŐEN. A PLAKÁTJAIT UGYAN NEM LÁTTUK A VÁROSBAN, DE CSERÉBE MEGVETTE A SZOMBATI ÖSTERREICH BULVÁRLAP CÍMLAPJÁT, ÍGY AZ OLVASÓI MEGTUDHATTÁK: A HATALMASOKNAK ÉS AZ ŐT RÁGALMAZÓKNAK A HC-RA BEHÚZOTT IKSZ FÁJ A LEGJOBBAN. STRACHE LISTÁJA 4 SZÁZALÉKON ÁLL, ÉPPEN HOGY A KÜSZÖB ALATT.

 

EGY ENNYIRE VÖRÖS VÁROSBAN PERSZE KELL LEGYEN BALOLDALI ELLENZÉKE IS AZ SPÖ-NEK ÉS VAN IS, DE MESSZE A VÁLASZTÁSI KÜSZÖBTŐL. A NEMES EGYSZERŰSÉGGEL „BAL” NÉVRE KERESZTELT LISTA AZZAL HIRDETI MAGÁT, HOGY A BÉCSET 24 ÉVEN ÁT IRÁNYÍTÓ MICHAEL HAUPL ŐRÁJUK SZAVAZNA. A LINKS MINDENFÉLE ÚJBALOS ÉS KOMMUNISTA KÖZÖS PROJEKTJE, EGY VÁLASZTÁSI PÁRT, A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSOK SZERINT MÉRHETETLENEK.

 

AZ ÚN. MIGRÁNSPÁRT, AMELY NEMCSAK ÚN. MIGRÁNSTÉMÁKKAL FOGLALKOZIK: A JÖVŐ SZOCIÁLIS AUSZTRIÁJA NEVŰ ALAKULAT ELNÖKE NÉMETÜL ÍRTA KI A PLAKÁTJÁRA, HOGY Ő AZ, „AKI BESZÉLI A NYELVEINKET”. A PÁRT NEVE, A SÖZ TÖRÖKÜL ÍGÉRETET JELENT. HIÁBA ÁLLT KÖZEL A PÁRTELNÖK A JELENLEGI TÖRÖK KORMÁNYPÁRTHOZ, EZ BÉCSBEN NEM SOKRA ELÉG: ŐKET SEM IGAZÁN TUDJÁK MÉRNI A KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK.

 

ARRA A KÉRDÉSRE, HOGY KI LEGYEN A FŐPOLGÁRMESTER, A KÜLÖNBÖZŐ KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÓK ÁLTAL MEGKÉRDEZETTEK 47-54 SZÁZALÉKA MONDTA LUDWIGOT. Ő IS LESZ.

 

FOTÓ STRACHE HIRDETÉSÉRŐL: Team Strache / Facebook

AZ ÖSSZES TÖBBI FOTÓ: Pál Benedek, Bécs / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Emellett meghosszabbítják az iskolai szünetet is.

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Erre az Európai Gyógyszerügynökség hívta fel a figyelmet, miután látókörébe került több gyanús eset.

Van, aki az EU-s büdzsé blokkolásának abbahagyására, és van, aki bocsánatkérésre vagy az EPP-ből való távozásra szólította fel Deutschékat.

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás