+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Bukovics Martin
2020. október 8. csütörtök, 07:07
Napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma Olaszország-szerte, de az ország eddig kordában tudta tartani a járványt. Róma azonban beszigorított: országszerte kötelező lett a szabadban a szájmaszk viselése. Firenzében fotóztunk körbe, hogy megmutassuk, mennyire engedékenyen eleget tesznek a helyiek a kormány akaratának.

AKI NEM VISEL A SZABADBAN SZÁJMASZKOT, MINIMUM 400 EURÓRA BÜNTETIK.

 

A BÍRSÁG MAXIMÁLIS ÖSSZEGE 3000 EURÓ.

 

AMI EZER DARAB PIACI DIZÁJNERMASZK ÁRA.

 

EMELLETT A JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETET IS MEGHOSSZABBÍTOTTA A RÓMAI KORMÁNY JANUÁR VÉGÉIG. AZ ELLENZÉK NEM VETT RÉSZT A SZAVAZÁSON.

 

FIRENZE FŐPÁLYAUDVARÁN AZ ÉLET. AZ OLASZORSZÁGI TESZTEK POZITIVITÁSI RÁTÁJA IGENCSAK ALACSONY, 2,9 SZÁZALÉKOS: KEDDEN 125 EZER TESZTBŐL 3678 LETT POZITÍV. A WHO SZERINT 5 SZÁZALÉKOS RÁTA ALATT VAN KORDÁBAN TARTVA A JÁRVÁNY.

 

A TÖMEGKÖZLEKEDÉSEN EDDIG IS KÖTELEZŐ VOLT HORDANI A SZÁJMASZKOT, MOST MÁR A BUSZMEGÁLLÓKBAN IS. PERSZE SOKAN EDDIG IS ÍGY TETTEK.

 

A KUTYASÉTÁLTATÁS AZ OLASZ KORMÁNY SZERINT NEM MINŐSÜL SPORTTEVÉKENYSÉGNEK, ÍGY BIZONY FEL KELL HOZZÁ VENNI AZT A SZÁJMASZKOT.

 

Ő VALÓSZÍNŰLEG TUDJA, MIT DÖNTÖTT A RÓMAI KORMÁNY: BICIKLIZÉSKOR ÉS A ROBOGÓN VAGY A MOTORON UGYANIS NEM KELL HORDANI A MASZKOT.

 

PERSZE VAN, AKI ÓVATOSABB, PERSZE LEHET, CSAK A SZMOG MIATT.

 

SZABÁLYKÖVETŐ TURISTA.

 

SZABÁLYKÖVETŐ HELYBÉLI.

 

EGY UNATKOZÓ HELYBÉLI.

 

NEM MINDENKI FOGJA A MASZKRA A TÁRSAS ÉRINTKEZÉS HIÁNYÁT.

 

A MASZKBAN TELEFONÁLÁS KÉT ISKOLÁJA.

 

A SZABÁLY EGYÉBKÉNT A VENDÉGLÁTÓHELYEKRE IS VONATKOZIK. HA VALAKI FELÁLL AZ ASZTALTÓL, ÉS ELMEGY WC-RE, KÖTELEZŐEN SZÁJMASZKOT KELL HÚZZON. A TERASZON IS. HA NEM TESZI MEG, A VENDÉGLÁTÓHELYET IS BÜNTETIK: 5-30 NAPIG ZÁRVA KELL TARTANIA.

 

A HELYIEK A HÍRADÓBÓL ÉS A HÉT ELEJÉN KISZIVÁRGOTT HÍREKBŐL MÁR TUDTÁK, MI VÁR RÁJUK SZERDÁTÓL. A TURISTÁK VAGY NEM OLVASNAK HELYI SAJTÓT, VAGY A HOTELEKBEN SEM TARTOTTÁK FONTOSNAK FELHÍVNI A MASZKKÖTELEZETTSÉGRE A FIGYELMÜKET.

 

PERSZE VANNAK, AKIKET A RENDŐRÖK SE SZÓLNAK MEG, AMIÉRT NEM HORDJÁK.

 

A RÓMAI KORMÁNY A HADSEREGET IS FELHATALMAZTA ARRA, HOGY ELLENŐRIZZE, HORDJÁK-E AZ EMBEREK RENDESEN A MASZKOT. SOK KEDVÜK NEM VOLT HOZZÁ.

 

GIUSEPPE CONTE BÜSZKESÉGEI: MASZKBAN SORBAN ÁLLÓ TURISTÁK A DÓM ELŐTT.

 

FIRENZE BELVÁROSA TUD ANNYIRA JÓL KINÉZNI MÉG MOBILOS FOTÓKON IS, HOGY NE KELLJEN BELEKOMPONÁLNIA A KÉPEKBE AZ EMBERNEK A SAJÁT MASZKOS FEJÉT.

 

KIVÉVE PERSZE, HA SAJTÓFOTÓRÓL VAN SZÓ. AZ MÁS.

 

ÍGY AZ UTCÁN MUTATKOZNI MÁR CSAK DÉL-TIROLBAN SZABÁLYOS: AZ AUTONÓM TARTOMÁNY NEM VEZETTE BE RÓMA ÖTLETÉT, MONDVÁN MASZKOT ELÉG AKKOR HORDANI, HA NEM LEHET TÁVOLSÁGOT TARTANI KÉT EMBER KÖZÖTT. NEM ÚJ SZABÁLYOKAT KELL HOZNI, HANEM BETARTANI AZ EDDIGIEKET, ÉRVELT ARNO KOMPATSCHER TARTOMÁNYI VEZETŐ.

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Firenze

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás