+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Pozitív lett Sebastian Kurz osztrák kancellár egyik közeli munkatársának a koronavírus-tesztje, akivel a kancellár legutóbb szerdán találkozott – írja a Krone.at. A hír hallatán Kurz minden programját lemondta, a fertőzött személy környezetében dolgozókat, és a lehetséges kontaktszemélyeket pedig mind tesztelik. A szűrésen átesik majd a zöld alkancellár, Werner Kogler is, aki szintén szerdán találkozott utoljára Kurz koronavírusos munkatársával.

 

Az érintett személy kilétét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban tudni lehet róla, hogy kedden este még negatív volt a tesztje. Bár közeli munkatársáról van szó,

 

Kurz egyelőre nem megy karanténba.

 

A politikai elitet sem kerüli el a járvány

 

Augusztusban számoltunk be róla, hogy a magyar kormány környékén is megjelent a koronavírus: akkor Hollik István kapta el, és mivel több más fideszes poltikussal ugyanazon a magánrendezvényen vett részt, sorra vállaltak önkéntes karantént a vele érintkezők – így tett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Orbán Balázs miniszterhelyettes és Varga Judit igazságügyi miniszter is.

 

Tavasszal Boris Johnson brit miniszterelnök is megfertőződött, őt intenzív osztályon kellett kezelni. Szintén tavasszal kapta el a koronavírust Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök. Júliusban a járvány elleni védekezést szándékosan minimálisra visszafogó brazil elnök, Jair Bolsonaro fertőződött meg, szeptember elején pedig az egykori olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi kezdett élet-halál harcba a kórral.

 

Pénteken arról érkezett hír, hogy Donald Trump amerikai elnök és felesége, Melania is koronavírusos. Trumpot szintén kórházban kezelik, és ellentmondásos hírek érkeznek a hogyléte felől, de úgy tűnik, nincs jól. Hétfőn pedig a fél román kormány – köztük Ludovic Orban miniszterelnök – vonult karanténba, miután nemrégiben olyan televíziós műsor felvételén vett részt, amelynek műsorvezetőjéről azóta kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal.

 

Jóval lazábban fogta fel a járványhelyzetet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök: ő az emberek megnyugtatása érdekében el akarta kapni a koronavírust, hogy megmutassa, „ez azért mégsem pestis”, de végül elállt az ötlettől, mert szerinte a családja nem bocsátotta volna meg őrültségét.

 

NYITÓKÉP: Sebastian Kurz / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Pénzzel, de volt, hogy néha tejtermékekkel fizettek le rendőröket Romániában.

Az indiai tagállamokat a központi kormányzat versenyre késztette a magánszektorral annak érdekében, hogy több gyártó települjön Indiába. Az eredmény a szegényebb tagállamokban fellépő vakcinahiány lett.

A volt kormányfő meglepő nyíltsággal nyilatkozott a nemzetközi sajtónak 2005-ben. Hidegháború, Gorbacsov, ellenzéki kerekasztal, Orbán Viktor, minden van benne.

A szociáldemokrata Heiko Maas közölte, még több EU-s pénzt kell adni Ankarának a menekültek ellátására, mert „pénz nélkül nem fog menni”.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a budapesti 3-as választókerületben megtartott ellenzéki előválasztáson jelenleg a DK-s Komáromi Zoltán a szavazatok abszolút többségét is megszerezné a momentumos Hajnal Miklóssal szemben.

A házigazda Katar kormánya szerint csak így lehet biztonságosan teltházas meccseket tartani.

A választás tisztaságával kapcsolatban komoly kétségek merültek föl, a nacionalista ellenzék bejelentette: el sem fogadja az eredményeket.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás